Hyppää sisältöön

Tiedote Mikkelin ravien 25.3.2024 muutoksenhakutapauksesta

Ohjastaja Pasi Tikkala teki tarkistusvaatimuksen Mikkelin raveissa 25.3.2024 lähdössä 10 määrättyyn rangaistukseen; sääntöjen vastainen vakava kaista-ajo, hylkäys/sijoituksen siirto, ajokielto ohjastajalle 14 vrk + karkea sakko 72 euroa.

Tarkistusvaatimuksen käsittelyn jälkeen tapaus eteni Hippoksen muutoksenhakulautakunnan käsittelyyn. Muutoksenhakulauta on päätöksenään poistanut Tikkalan rangaistukset (ajokiellon ja sakon). Tallenteiden perusteella Tikkalalla on käytettävissään riittävästi tilaa kaistanvaihtoon eikä häiriötä ulkopuolella olevalle valjakolle ole nähtävissä.

Muutoksenhakumenettely

Kilpailija saa tehdä muutoksenhaun Suomen Hippokselle kilpailutuomariston kilpailijalle langettamas­ta vähintään 200 euron sakkorangaistuksesta tai ajo-/kilpa­ilukiel­losta. Tarkistusvaatimus on tehtävä kirjallisesti kolmen vuorokauden kuluessa siitä, kun muutoksenhakija on saanut tiedon rangaistuksesta. Suurkilpailuvalvoja tai muu määrätty käsittelijä antaa tarkistusvaatimuspäätöksen kolmen vuorokauden kuluessa.

Muutoksenhakijalla on oikeus tehdä oikaisuvaatimus tarkistusvaatimuspäätöksestä Suomen Hippoksen muutoksenhakulautakunnalle kolmen vuorokauden kuluessa siitä, kun on saanut tiedon päätöksestä. Muutoksenhakulautakunta antaa oikaisuvaatimuspäätöksen kolmen vuorokauden kuluessa.