Hyppää sisältöön

Thorvald ja Miniatyr veivät vuoden 2019 Villiponi –tittelit

Tutut menestyjät Thorvald ja Miniatyr pokkasivat voitot Lappeenrannan Villiponi-lähdöissä ja jatkoivat menestyksekästä kauttaan.

Pitkä takamatka ei haitannut Thorvaldia, vaan Maria Kiukas pääsi tuulettamaan Lappeen maalisuoralla. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

A-ponien Villiponi-lähdössä peräti 320 metrin takamatkalta spurtannut Thorvald jaksoi tsempata Lappeenrannan loppusuoralle asti ja puristi voittoon ohi Siiri Haapalaisen ohjastaman Boogie Woogie K:n. Voitto kirjattiin ajalla 2.10,1.

Maria Kiukkaalle jäi maalipaalulla aikaa tuulettaa Thorvaldin kärryillä, mutta ohjastaja myönsi, että ennakkoon pitkä takamatka mietitytti.

”Takamatka oli aika kysymysmerkki, ja kun myöhästyttiin vielä lähdöstä, niin tuli aika jännittävät paikat. Loppusuoralla ajattelin, että kyllä tämä kulkee kovempaa kuin paalulta lähteneet ponit, mutta olihan se ihan huikea”, ponin omistava Kiukas hehkutti.

Thorvaldin ja Kiukkaan kausi on ollut onnistunut: kahdeksasta startista valjakko on kerännyt kolme voittoa, yhtä monta kakkossijaa ja yhden kolmossijan. Kauden suurin voitto tuli Joensuun Ponikuninkuusraveista, kun 12-vuotias Thorvald kruunattiin kolmatta kertaa urallaan Ponikuninkaaksi.

”Aina kun tämän kanssa pärjää, niin motivaatiota tulee lisää”, lähihoitajaksi ensimmäistä vuotta opiskeleva Kiukas kertoi.

Thorvaldin on kasvattanut Heidi Nikunen ja sitä valmentaa mikkeliläinen Julia Kiukas.

Lähdön tulokset Mobiilihepassa >

Pinja Iltanen ja Miniatyr juhlivat Lappeenrannassa kauden 12. ykkössijaa. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

B-ponien maililla voiton vei odotetusti Pinja Iltasen valmentama, omistaja ja ohjastama Miniatyr. Poni karkasi muilta heti lähtöauton irrottua ja Iltanen sai lasketella suojatillaan voittoon. Voittoaika oli 1.43,0a.

”Voittaminen ei ole ikinä tylsää, mutta ponille olisi mukavampi, jos olisi joskus kirittäjä rinnalla. Rovaniemellä saimme viime vuonna kunnon kamppailun, ja silloin huomasi ponin ottaneen harppauksen eteenpäin”, Iltanen kertoi.

Miniatyr on kilpaillut tänä vuonna 13 kertaa ja voittanut lähdöistä yhtä vaille kaikki. Ainoa himmeämpi sijoitus tuli Elitloppet-viikonloppuna Ruotsista, jolloin poni jäi kolmanneksi.

Vaikka 11-vuotias Miniatyr on tehnyt kaviourilla vakuuttavaa jälkeä, Iltanen muistuttaa jokaisen lähdön vaativan myös onnistuneen suorituksen.

”Tuolla on paljon hyviä nuoria poneja, eikä mikään lähtö ole etukäteen ajettu.”

Toiseksi B-ponien Villiponi-lähdössä sijoittui Moona Espon ohjastama Amazon.

Lähdön tulokset Mobiilihepassa >


Lisätiedot:

Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos
p. 040-7760530
suvi.hakkarainen@hippos.fi