Hyppää sisältöön

Tervetuloa uudet nuorisovastaavat!

Heidi Läspä Kaustisella ja Essi Perttula Oulussa aloittivat uusina nuorisovastaavina.

Vuoden alusta Hippoksen nuorisotiimi on saanut jälleen uutta vahvistusta, kun sekä Oulussa että Kaustisella on aloittanut uusi nuorisovastaava. Näin he kertovat itsestään ja työstään:

Ikäsi, ammattisi/koulutuksesi?

Heidi: 35 vuotta, koulutukseltani olen hevostenhoitaja, koulunkäynninohjaaja sekä lastenohjaaja. Minulla on oma hevosalan yritys. Työskentelen tällä hetkellä yläasteella koulunkäynninohjaajana.

Essi: Olen 19-vuotias ja opiskelen tällä hetkellä Oulun ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi. Ala on aina kiinnostanut minua, ja tuntui luonnolliselta lähteä opiskelemaan sitä ja pitää kuitenkin hevoset mukana elämässä jollain tapaa. 

Oulun Essi Perttulalla on vankka poniravitausta ja paljon ideoita nuorisotyöhön.


Hevostaustasi?  

Heidi: Ensimmäinen oma hevonen tuli 12 vuotta sitten, olen työskennellyt ravitalleilla ja ratsastuskouluilla, pitänyt omaa harrastetallia ja ollut mukana hevoskimpoissa sekä toiminut kimpanvetäjänä. Tällä hetkellä omia hevosia on kolme ja shettiksiä kaksi.


Essi: Perheelläni on ollut aina hevosia ja tallilla on vietetty suurin osa elämästä. 10-vuotiaana ponikortti tuli ajankohtaiseksi, ja poniraviurheilun myötä hevosiin siirtyminen tuntui luonnolliselta.

  

Mitä odotat nuorisovastaavan pestiltä ja mitä uutta tuot toimintaan?


Heidi: Odotan innolla kevättä ja kesää, paljon on uutta ja opittavaa! 

Essi: Nuorisovastaavan tehtävään ryhdyin mielelläni. Tykkään viettää aikaa nuorten kanssa ja heidän iloitseminen pienistäkin onnistumisista saa itsenikin hyvälle tuulelle! :) Suunnitelmissa on jo jotain pientä, mutta katsotaan mitä uutta saadaan aikaan. 

                                                                      

Kaustisen Heidi Läspä on monipuolinen hevos- ja nuorisoalan ammattilainen.Mikä on kivointa hevosurheilussa ja -harrastuksessa?


Heidi: Parasta hevosharrastuksessa ovat hevoset ja harrastaminen ystävien kanssa hyvässä yhteisössä, jossa mokaaminenkin on sallittua.

Essi: Hevosurheilussa mahtavin on tietysti itse Hevonen, mutta itse olen saanut lajin kautta myös todella hyviä ystäviä, jotka ovat minulle erittäin tärkeitä. On myös ollut mahtavaa huomata, että aina kun tarvitsee apua hevosten kanssa niin kanssaihmiset ovat valmiita auttamaan. Yhteisöllisyys lajissa on siis aivan huikeaa! 

Miksi nuorisotoimintaan kannattaa lähteä mukaan?


Heidi: Jos pidät ulkona olemisesta, eläinten kanssa puuhailusta, raveista, tallihommista... Tai haluaisit löytää samanhenkisiä ystäviä, tule mukaan nuorisotoimintaan!

Essi: Nuorisotoimintaan kannattaa lähteä mukaan, koska se on erinomainen keino oppia hevosista ja hevosharrastuksesta. Moni nuorisotoimintaan mukaan lähtenyt on päätynyt sitä kautta opiskelemaan alaa ja myöhemmin työllistynyt alalle eikä se ole ollenkaan väheksyttävä asia. Nuorisotoiminnan parissa oppii paljon uutta ja on aina mukavaa! 

Tervetuloa mukaan toimintaan niin uudet nuorisovastaavat kuin kaikki harrastuksesta kiinnostuneet! Essin, Heidin ja kaikkien muidenkin nuorisovastaavien yhteystiedot löydät täältä

Mahtavia hetkiä hevosten parissa!