Hyppää sisältöön

Tervetuloa Hippoksen Hevosjalostuksen ABC -kiertueelle!

Oletko kasvattaja? Tai oletko miettinyt sellaiseksi ryhtymistä? Vai oletko hevosihminen, jota kasvatus ja jalostus kiinnostavat muuten vain? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä kuulemaan hevosjalostuksen perusperiaatteista ja saat samalla myös käytännönläheisiä työkaluja jalostussuunnitteluun.

Torkkuu


Suomen Hippos järjestää Jalostuksen ABC – hepalle Heila -kiertueen 8 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Hippoksen jalostusinformaatikko Susanna Back kertoo keskeisimmät asiat hevosjalostuksen periaatteista.


- Miten ominaisuudet periytyvät – mitä voimme jalostaa?

- Mitä tarkoittaa perinnöllinen edistyminen? Jalostammeko perinnöllisiä sairauksia ja pitäisikö sukulaistumisesta huolestua?

- Miltä näyttää tulevaisuuden hevosjalostus?


Jalostuksen ABC –tapahtumiin on kaikilla vapaa pääsy ja tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Yleisöllä on mahdollisuus keskustella ja esittää kysymyksiä aiheesta.  Ilmoittaudu: paula.rintamaa@hippos.fi


Paikkakunnat ja päivämäärät:

22.1. Tampere, Teivon ravirata

3.2. Kuopio, Sorsasalon ravirata

7.2. Seinäjoen ravirata

25.2. Turku, Metsämäen ravirata

28.2. Oulu, Äimäraution ravirata

8.3. Lappeenranta, Lappeen ravirata

15.3. Jyväskylä, Killerin ravirata

maaliskuu, Helsinki, Vermon ravirata, pvm ilmoitetaan myöhemmin

Jyväskylän, Helsingin, Lappeenrannan ja Turun tilaisuudet toteutetaan osana ”Uudet hevoskasvattajat" -hanketta. Lisätietoa tapahtumista Hippoksesta, radoilta ja alueen hevosjalostusliitoista. Pääsääntöisesti tapahtumat alkavat klo 15.00 jollei muuta ole ilmoitettu.

Uudet_Hevoskasvattajat_LOGO

Tässä yhteydessä myös muistutus vielä vuoden 2019 uudistetuista Jalostuspäivistä jotka järjestetään Lahdessa Jokimaalla 21.-22.3.