Hyppää sisältöön

Taneli Säde voitti ensimmäisen Salamakypärät-osalähdön

Kokelasohjastajien kilpailusarja Salamakypärät alkoi Vermossa keskiviikkona. Ensimmäisen osalähdön voittoon ohjasti Taneli Säde. Säteen ajokki Nothing Else saavutti jo viidennen perättäisen voittonsa.

Salamakypärät 1 osakilpailu 100419 Vermo voittaja Taneli Säde Nothing Else kuva Hippos Hanna Laakso
Taneli Säde ohjasti ensimmäisen osalähdön voittoon Vermossa. Kuva: Suomen Hippos / Hanna Laakso

Ensimmäinen Salamakypärien osalähtö oli etukäteen tasokas lähtö, jossa oli monta mahdollista menestyjää. Alussa Säteen ohjastama Nothing Else ei ehtinyt nopeimpien mukaan, mutta hevonen sai haettua paikan keulassa ensimmäisen takasuoran lopussa.

Loppusuoralla Säde ja Nothing Else irtosivat varmaan voittoon ennen Arna Ruohomäen ohjastamaa Westcoast Deimosia.

”Voitto näytti ulospäin varmemmalta kuin miltä se tuntui ohjiin. Hevonen tuntui hieman epävarmalta, sillä oli laukka pinnassa. Nothing Else on kyvykäs hevonen, jolla on ollut paljon vastoinkäymisiä. Erityisesti sen takia viiden voiton putki on hieno saavutus”, Säde kehui hevostaan.

Tuija Irrin tallilla työskentelevä Säde osallistuu Salamakypäriin toisen kerran. Voitto Salamakypärien ensimmäisessä osalähdössä oli ohjastajalle toinen tänä vuonna. Kauden ensimmäisen ykkösensä Säde ohjasti Raviliiga Tapparan Marschall Matchilla.

Seuraava Salamakypärien osalähtö ajetaan 8. toukokuuta Vermossa. Yhteensä osalähtöjä ajetaan kauden aikana 12. Salamakypärien voittaja selviää Turussa marraskuun viimeisenä lauantaina.

Salamakypärät pistetilanne 1. osalähdön jälkeen

1. Taneli Säde 16 pistettä

2. Arna Ruohomäki 12

3. Olli-Pekka Holopainen 10

4. Anette Antti-Roiko 9

5. Kimi Pesonen 8

6. Niko Riekkinen 7

7. Toni Ripatti 6

8. Niko Huuskola 5

9. Iivari Nurminen 4

10. Niki Finnström 1

10. Ayse Könec 1

10. Riku M Lindgren 1

Salamakypärät-ohjastajat saavat pisteitä sijoituksensa perusteella seuraavasti: 16 - 12 -10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1. Hylätyt ja keskeyttäneet 1 piste. Jos hevonen jää pois tai ohjastaja jää ilman hevosta osalähdössä, ohjastaja saa kuusi pistettä.

Lisää Salamakypäristä täältä

Lisätietoja:

Hanna Närhinen
Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos
hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 44 24