Hyppää sisältöön

Taneli Säde vei Kokelasmeetingin finaalin – Mika Forss varmisti Ajajaliigan voiton

Taneli Säteen voitosta vastasi Kari Vartiaisen omistama ja valmentama Elegant Prayer. Kokelasohjastajien ajajakilpailun finaali kilpailtiin lauantaina Lahden Jokimaalla osana viikon pääravitapahtumaa.

Kokelasmeeting finaali Taneli Säde Elegant Prayer kuvaaja Iita-Maria Ahtiainen
Taneli Säteen Kokelasmeeting-voitosta vastasi ori Elegant Prayer. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Kokelasmeetingin finaaliin pääsi 12 eniten runkosarjassa pisteitä kerännyt ohjastajaa, mutta yhden hevosen poisjäännin vuoksi finaalissa nähtiin yhteensä 11 valjakkoa.

Salosta kotoisin oleva ja nykyisin Ylöjärvellä asuva Taneli Säde ohjasti Kokelasmeetingin runkosarjassa kolmanneksi eniten pisteitä. Finaalissa hän ajoi Kari Vartiaisen kuusivuotiasta oritta Elegant Prayer.

Ohjastaja totesi, että lähdössä meni kaikki niin nappiin kuin voi mennä. Matka taittui toisessa parissa sisällä, ja tilaa aukeni juuri oikeaan aikaan.

”Loppusuoran alussa jo tuntui, että voitan, mutta kun käänsin, löi sen verran tyhjää, että joutui vielä vähän korjaamaan. Voitto meni siten tiukemmalle kuin ajattelin”, Säde kommentoi.

Kokelasmeeting finaali Taneli Säde Elegant Prayer 2 kuvaaja Iita-Maria Ahtiainen
Taneli Säde ja Elegant Prayer kirivät lähdössä ohi Mark Moren ja Niki Finnströmin. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Lähdön suosikkivaljakko Mark More ja Niki Finnström sijoittui toiseksi.

”On totta, että se oli kova hevonen lyötäväksi, mutta en luottanut Mark Moreen ehkä aivan niin paljon kuin pelaajat. Elegant Prayer on kuitenkin mennyt neljäätoista johtavan rinnalta, ja kun se sai nyt hyvän juoksun, voitto ei oikeastaan yllättänyt”, Taneli Säde sanoi voittajahaastattelussa. 

Säde kertoi, että hevosala on ollut mukana elämässä aivan pienestä asti.

”Mummolassa oli hevosia, niiden kanssa sai harrastaa. Isäni on kengitysseppä, ja hänen kanssaan olen kulkenut monessa paikassa mukana. Armeijan jälkeen menin töihin Pekka Korvelle, sieltä Niemisen Markulle. Viime vuodet olen työskennellyt avovaimoni äidin Tuija Irrin tallissa.”

Kokelasmeetingin voitto maistuu Säteen mukaan mukavalta. Voittaja kutsutaan ja palkitaan lauantaina 19. tammikuuta Seinäjoki Areenalla järjestettävässä Ravigaalassa. 

”Nämä ovat sellaisia plussahetkiä lajissa. Joskus, kun ottaa pattiin, miettii sitten näitä”, Taneli Säde sanoi.

Mika Forss varmisti Lahden raveissa Ajajaliigan voiton vuosimallia 2018. Suomalaisessa raviurheilussa Ajajaliigan voittaa se ohjastaja, joka on ajanut eniten voittoja ravivuoden aikana. Liigavoiton varmistaneen ykkössijan Lahden raveista toi Haastajadivisioonassa juossut Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Reverend Dred. 

Forss on hallinnut Suomen Ajajaliigaa yhtäjaksoisesti vuodesta 2010 lähtien. Tänä vuonna taistelu liigavoitosta oli tasainen. Lahden ravien jälkeen Forssilla on tilillään 230 voittoa, ja hänellä on ajotehtäviä tämän vuoden puolella vielä maanantaina Jyväskylässä. Toiseksi sijoittui tänä vuonna Ari Moilanen, joka ohjasti kauden 2018 aikana yhteensä 229 voittoa. 

Jokimaan lauantairavien tuloksia pääset tarkastelemaan Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmässä

Lisätietoja: 

Hanna Laakso
Tiedottaja 

Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403