Hyppää sisältöön

Tampereen paikallisottelut saavat jatkoa ensi viikolla – Ilveksen ja Tapparan Raviliiga-hevoset kohtaavat

Ilveksen Raviliiga-varsa Rehab ja Tapparan Raviliiga-varsa Marschall Match kilpailevat samassa lähdössä kotiradallaan Tampereen Teivossa ensi viikon tiistaina 26. helmikuuta.

Marschall Match Taneli Säde Jyväskylä 190219 kuva Suomen Hippos Hanna Laakso (4)
Marschall Match eli "Sheriffi" kävi avaamassa uransa voitolla tämän viikon tiistaina Jyväskylässä. Kuva: Suomen Hippos / Hanna Laakso

Kumpikin hevosista lähtee koitokseen voittamattomana. Rehab avasi uransa voitolla Teivossa viime viikon tiistaina, ja Marschall Match vei uransa debyyttistartin tällä viikolla Jyväskylässä.

Ilveksen Raviliiga-varsa Rehabin ensimmäiseen lähtöön oltiin taustajoukkojen kesken hyvin tyytyväisiä. Rehabia valmentaa Markku Nieminen ja sen hoitaja on Piia Riihuhta. Uran ensimmäisen startin ohjasti Mika Forss, joka jatkaa ohjissa myös ensi viikolla.  

”Hyvää suoritusta odotetaan seuraavastakin lähdöstä”, Rehabin eli ”Ripan” omistajakimpan edustaja Satu Laakso sanoo. ”Avausstartti oli 110-prosenttinen, mutta luottoa Ripaan meillä on ollutkin ja on edelleen. Kai sitä aina voittamaan lähdetään, kun ravilähtöön hevonen ilmoitetaan”, Laakso hymyilee.

Marschall Match kilpailee numerolla kaksi, Rehab numerolla kolme. Kolmivuotiaille lämminverisille rajatussa Hippos-lähdössä on yhteensä viisi osallistujaa. 

”Uskon, että saamme hienon paikallisottelun radalle kasaan, vaikka pitää muistaa, että toki lähdössä on kolme muutakin hevosta Ilveksen ja Tapparan hevosten lisäksi. Viimeksi Rehabin omistajia oli paikalla yli 100, joten sellaisen haasteen heitän Tapparan jengille, että jos saadaan saman verran molempien joukkueiden edustajia paikalle, niin sitten on tunnelma taattu", Satu Laakso sanoo. 

Raviliiga Ilves_Rehab Mika Forss_Teivo 12020219_kuvaaja Hanna Laakso
Rehabia eli "Ripaa" ohjastaa Mika Forss. Kuva: Suomen Hippos / Hanna Laakso

Tapparan Marschall Matchia valmentaa Tuija Irri. Valmennustiimin edustaja ja hevosen hoitaja Jonna Irri toivoo, että sekä Ilveksen että Tapparan hevonen pääsee näyttämään kaviouralla tämänhetkistä parastaan.

”Odotan, että nähdään rehti kamppailu, ja paras voittaa”, hän sanoo. ”Toivottavasti mahdollisimman moni omistajista pääsee paikalle kannustamaan Sheriffiä. Nämä ovat niitä hevosenomistamisen ainutlaatuisia hetkiä. Ja hienoa, että päästään tarjoamaan yleisölle tämä kovasti odotettu paikalliskamppailu jo tässä vaiheessa hevosten uraa.”

Paikallisotteluhuuma alkaa Tampereella jo tällä viikolla. Tamperelaiset Liiga-joukkueet kohtaavat kaukalossa runkosarjassa viimeistä kertaa tämän viikon perjantaina, ja Raviliiga-hevosten odotettu matsi nähdään heti ensi viikon tiistaina Teivon raviradalla. Rehabin ja Marschall Matchin lähtö on Teivon ravien viides lähtö, ja se kilpaillaan aikataulun mukaan noin kello 19.35.

Ravitapahtuma alkaa ensi talviriehan merkeissä kello 15. Ravien ensimmäinen lähtö juostaan kello 18.07. Lähtölistat ovat luettavissa täällä


Mikä Raviliiga?

Raviliiga on jääkiekon ja raviurheilun yhteistyöprojekti. Liiga-joukkueet ja raviradat eri puolilta Suomea ostivat syksyllä 2017 hevoshuutokaupasta kimppaomisteisia ravihevosia, joiden osuudet myydään lätkä- ja ravifaneille.

Mukana on 12 Liiga-joukkuetta ja 11 ravirataa. HIFK:n hevonen Mascate Match myyty loppuun. Muista hevosista on toistaiseksi osuuksia jäljellä.

Eemeli Suomi Tuomas Salmela Markku Nieminen Teivo 0219 kuva Suomen Hippos Hanna Laakso
Ilveksen pelaajat Eemeli Suomi ja Tuomas Salmela sekä Rehabin valmentaja Markku Nieminen vastaanottivat hevosen avausstartin palkinnon viime viikolla. Kuva: Suomen Hippos / Hanna Laakso

www.raviliiga.fi

Vapaasti käytettäviä kuvia löytyy Suomen Hippoksen kuvapankista

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, raviurheilu
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403