Hyppää sisältöön

Tammat loistivat laatuarvostelussa

Lämminveristen ratsuhevosten Laatuarvostelu järjestettiin Järvenpään Ratsastuskeskus Ainossa 30.9.-1.10. FWB-tamma Chardonnay Nahi voitti lauantaina Laatuarvostelun estekilpailun pisteiden keskiarvolla 8,65. Myös askellajihevosten voitto meni sunnuntaina FWB-tammalle, Rivenbank Fürst Ballerina voitti pisteiden keskiarvolla 7,92. Suomalaisen hevoskasvatuksen positiivinen pöhinä oli nähtävillä hevosten keskimääräisessä laadussa viikonlopun aikana.

IMG_8836
Riverbank Fürst Ballerina, kasvattaja-omistaja Marjo Vainikka ja ratsastaja Sara Lehtilä tyytyväisinä päivän tulokseen. Kuva Emmi Korpiola

Riverbank Fürst Ballerina tanssi voittoon sunnuntaina

Marjo Vainikan omistama ja kasvattama Riverbank Fürst Ballerina on 5-vuotias tamma, joka on varsonut viime vuonna oriista Negro. Riverbank Fürst Ballerina on samaa emälinjaa kuin viime vuonna Laatuarvostelun voittanut Riverbank Tiffany (L’Espoir) sekä vuoden 2013 voittaja Riverbank Sanrose (Sancisco).

- Hienot fiilikset, ihanaa saada jo kolmas FWB-lautanen samasta emälinjasta, Vainikka kommentoi tyytyväisenä.

- Tämä on minun toisen polven kasvattini, joten tämä tuntuu siksikin hienolta. En tiedä vielä, miten tästä jatketaan, mutta suunta on eteenpäin, ja koulutusta jatketaan, Vainikka kertoo tulevaisuudesta.

Riverbank Fürst Ballerinan ratsastanut Sara Lehtilä arvostaa hevosen asennetta ja laatua.

- Aina kun istun tämän selkään, tulee hyvä mieli. Rakastan tyttöhevosia, jotka ovat herkkiä. Tässä on paljon laatua ja hyvät, nopeat takajalat, Lehtilä kehuu.

- Olen ratsastanut tammalla vajaan kuukauden. On erittäin mukava tehdä yhteistyötä Marjo Vainikan kaltaisen kokeneen kasvattajan kanssa, Lehtilä kertoo.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Hannover-ruuna KZE London PomPom (Londonderry). Ruunan on kasvattanut Talli Konstanze ja sitä ratsasti Siiri Kyrö. Kolmas sija jaettiin Hannover-ruuna Lynxin (London Baron) ja FWB-tamma Raphaelan (Romanov) kesken. Lynxin on kasvattanut Merja-Liisa Toivonen ja sen ratsasti Siiri Kyrö. Raphaelan ovat kasvattaneet Anne Porevirta ja Sanna Tiitinen, hevosen ratsasti Sara Lehtilä. Seuraavilla sijoilla olevat löytyy tiedotteen lopussa olevasta linkistä.

Tuomarit tyytyväisinä askellajihevosten tasoon

Askellajihevosia tuomaroivat Paula Nysten ja Anne-Mari Pekonen sekä Annu Stenqvist, joka toimi rakennetuomarina. Tuomarit olivat kuin yhdestä suusta tyytyväisiä askellajihevosten tasoon.

- Meillä oli tänään hienoja hevosia. Positiivinen vire näkyy hevoskasvatuksessa, selkeästi mennään eteenpäin. Tänään näimme erittäin osaavia ratsastajia, ja ennen kaikkea nuorten hevosten ratsastuksessa sisällä olevia ratsastajia, Paula Nysten summaa.

- Täällä oli erittäin hyväsukuisia hevosia. Näitä hevosia ei tarvitse missään maailmallakaan hävetä. Suuret kiitokset hevosten laadukkaasta tasosta kasvattajille ja omistajille, Anne-Mari Pekonen täydentää.

chardonnay nahi _madis morna_laatuarvostelu 2017 kuva Leena Alerini
Madis Morna ja FWB-tamma Chardonnay Nahi iloitsivat lauantaina. Kuva Leena Alerini, Hevosurheilu

FWB-tamma Chardonnay Nahi loisti lauantaina tekniikallaan

Lauantain estehevosten paras oli espoolaisen Kai Nahin kasvattama ja omistama FWB-tamma Chardonnay Nahi (Cagliostro 161 Contender). Teknisellä puolella tamma sai päivän ylivoimaisesti korkeimmat pisteet 8,65. Hevosen yhteispisteet olivat 8,45. Ratsastaja Madis Morna oli erittäin tyytyväinen Chardonnay Nahin suoritukseen Järvenpäässä.

- Chardonnay Nahi ei varsinaisesti yllättänyt, osasin odottaa hyvää esitystä. Olen todella tyytyväinen hevosen keskittymis- ja oppimiskykyyn. Hevonen on yritteliäs ja positiivinen. Tamma hyppäsi lauantaina tasaisesti oikein hyvällä tekniikalla. Ja asenne tällä on täysi kymppi, ”Selma” on todellinen suorittaja, Morna kehuu.

- Yritämme viedä hevosta mahdollisuuksien mukaan eteenpäin. Olen sisäänratsastanut tamman vähän reilu vuosi sitten ja se on nyt luonani ratsutuksessa. Toivon, että yhteistyömme jatkuu pitkään, Morna toteaa. 

Chardonnay Nahin kasvattaja-omistaja Kai Nahi oli Laatuarvostelun aikaan ulkomailla, mutta oli äärettömän tyytyväinen kuulleessaan voittouutiset.

- Olen aivan hirveän onnellinen ja innostunut ”Selman” tuloksesta. Osasin odottaa hyvää tulosta. Hevonen on hieno, mutta voitosta olen erityisen onnellinen. Laatuarvostelun voitto on ollut meidän tähtäin, siihen on pyritty, ja nyt siinä onnistuttiin, Nahi kertaa.


- Madis Morna on tehnyt hirveän hienoa työtä hevosen kanssa! Tulevaisuudesta on hankala sanoa, mutta tietenkin, kun sekä äiti että isä ovat olleet Grand Prix –tason hevosia, niin sille toivoisi jatkoa. Omistin emän Okarina VI (kilpaillut Chibaletta-nimellä) Henrik Ehrnroothin kanssa ja yritin vain valita mahdollisimman hyvän oriin ja tulos näyttää lupaavalta nyt, Nahi kertoo.

Toiseksi estekilpailussa sijoittui Con Ferrari He'las (Cascano) yhteispisteillä 7,85. Oldenburg Springpferde -ruunan ovat kasvattaneen sekä omistavat Kimmo ja Ulla Helasuo. Ruunaa ratsasti Madis Morna. Kolmanneksi sijoittui Hope's Justina (Last Man's Hope) yhteispisteillä 7,72. FWB-tamman on kasvattanut ja sen omistaa Jenna Rajalampi. Tammaa ratsasti Riikka Harjula. Seuraavilla sijoilla olevat löytyy tiedotteen lopussa olevasta linkistä.

Estehevosia tuomaroivat Carl-Harry Frey ja Ruotsista Leif Nilsson sekä rakennetuomarina toimi Anna Pajanen.

 


Lisätietoa tapahtumasta.


Linkki estehevosten tuloksiin.

Linkki askellajihevosten tuloksiin.Laatuarvostelu on avoin 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille ja 5-vuotiaille varsoneille ratsutammoille. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Hippos ry ja Ratsujalostusliitto ry. Laatuarvostelussa hevosen rakenne, askellajit ja hyppykyky arvioidaan. Suomen Hippos ry:n FWB-hevosille jakamat rahapalkinnot ovat 2952151308555. Muiden kantakirjojen hevosille maksetaan rahapalkinnot seuraavasti 17015013010080.