Hyppää sisältöön

T.Rexille toinen peräkkäinen Kavioliiga-osakilpailun voitto – "Tämä haluaa voittaa näitä lähtöjä"

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ja Iikka Nurmosen ohjastama T.Rex jatkoi voittokulkuaan Vermon Kavioliiga-osakilpailussa.

Vermon pitkä loppusuora sopi mainiosti T.Rexin loppurynnistykselle. Keulassa matkannut Shadow Of Brisbane jäi vain niukasti toiseksi. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen

Voitto oli Iikka Nurmosen ohjastamalle ruunalle toinen peräkkäinen Kavioliigassa, sillä myös edellinen Kuopiossa ajettu osakilpailu meni Tapio Mäki-Tulokkaan tammelalaistallin suojatille. Voitto irtosi vakuuttavan loppukirin päätteeksi, vaikka Olli Koivusen ohjastama Shadow of Brisbane taistelikin sisäradalla lähdön voitosta viime metreille asti. Koivusen valjakko näytti pitkään voittajalta, mutta 10-vuotias T.Rex ei pettänyt valmentajaansa.

”Ennakkoasetelmien mukaan näytti siltä, että Shadow of Brisbanen olisi pitänyt voittaa, mutta tämä haluaa voittaa näitä lähtöjä. Se on upeaa”, Mäki-Tulokas kehui valmennettavaansa. 

Ohjastaja Nurmonen luotti T.Rexin kiriin.

”Hyvillä mielin ajoin. Hevonen sai säästää kirinsä loppusuoralle ja silloin se tulee kyllä hyvin.” 

Nurmonen hyppäsi T.Rexin kärryille sen aiemman vakio-ohjastaja Mika Forssin muutettua Ruotsiin. Jo muutamien starttien jälkeen ohjastajalle on selvää, mikä hevosesta tekee erityislaatuisen.

”Sen luonne. Se on jo vanha kilpahevonen ja osaa säästää itseään muualla paitsi maalisuoralla”, Nurmonen kehui Tanskassa syntynyttä Bent Lindhardtin kasvattia.

Mäki-Tulokas kuuluu T.Rexin omistavaan T.Rex Stableen, ja kysyttäessä hevosen merkityksestä itselleen tammelalainen ei kehuja säästellyt.

”Varmasti ainakin omistamistani hevosista tämä on kaikkein tärkeimpiä ja tulee varmasti olemaankin. T.Rexillä on eläkepaikka tallissamme”, Mäki-Tulokas paljasti.

Huippukuntoon nousseella ruunalla on valmentajan mukaan tarkoitus kilpailla jatkossakin Kavioliiga-osakilpailuissa. 

”Pyritään ajamaan Kavioliigaa tammi-helmikuussa, jätetään varmaan kesäksi tauolle ja palataan starttiviivalle syksymmällä. Keväällä tulee sitten jo eri hevoset mukaan talvitauolta.” 

T.Rex johtaa nyt toista Kavioliiga-etappia 62 pisteellään. Toisena tulee Workout Wonder, joka on sijoittunut startista toiseen tasaisesti kärjen läheistyyteen. Lauantaina Tommi Kylliäisen ajokki sijoittui kolmanneksi, ja etapin pistepotti on 48 pistettä. 

Kilpailu kärjen takana on tasaista, kun lähestytään Lahden Jokimaalla 29.2. ajettavaa Kavioliiga Grand Prix’tä. Mukaan pääsee 10 etapilla eniten pisteitä kerännyttä hevosta, joista yksi valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

Kavioliigan kokonaiskilpailussa kärkisijaa pitää Workout Wonder ja Vermon osakilpailun jälkeen T.Rex on neljännellä sijalla.

Seuraavan kerran Kavioliigaa kilpaillaan 11.1. Lahden Jokimaalla, jossa juostaan Kylmäveristen osakilpailu.

Vermon osakilpailun tulokset

Kavioliigan pistepörssit