Hyppää sisältöön

T.Rex oli pysäyttämätön Vermossa – Peto nousi Kavioliigan pistepörssin toiselle sijalle

T.Rex kantoi suursuosikin viitan vaivatta, ja Vermon Kavioliiga-osakilpailun voitto irtosi vakuuttavalla tyylillä. Lähimmäksi voittajaa pääsivät Hazelhen Hermes sekä Shadow Of Brisbane. T.Rexin kilpailukausi jatkuu kahden viikon päästä Mikkelissä.

T.Rex Annika Aalto Kavioliiga-ravit Vermo 8.2.2020 Kuva Juho Hämäläinen
Merkittävä henkilö T.Rexin menestyksen takana on hevosen hoitaja Annika Aalto. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen

Raviurheilun pääsarja Kavioliiga jatkui taukoviikon jälkeen Vermossa, jossa ravattiin lauantai-iltana lämminveristen perinteinen Talvimalja –lähtö, joka oli myös Kavioliigan osakilpailu. Lähdön voitti keulapaikalta vakuuttavalla tyylillä tammelalaisen Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama T.Rex, ja voittajan rattailla istui Iikka Nurmonen. Voitto oli kokeneelle ruunalle jo kauden neljäs. Vermossa lähtö meni valmentajan suunnitelmien mukaan. 

- Tällä kertaa lähtö meni niin kuin mekin ennakkoon kaavailtiin. Iikan mielestä hevonen vaan pyöritteli korvia maalisuoralla, että kyllä sinne jäi varmaan aika paljon varaa, kertoi valmentaja Mäki-Tulokas. 

Alkuvuosi on ollut Tapio-Mäki Tulokkaan suojatille hedelmällinen, eikä ruunan lyöminen ole ollut helppoa. Pedon suurimpiin kilpakumppaneihin lukeutuva Shadow Of Brisbane ja Vermossa jälleen hirmukirin esittänyt Hazelhen Hermes onnistuivat ”pedon” lyömisessä Tampereella, mutta tuolloin T.Rexin kiriväylät olivat tukittu. Vermossa sama kaksikko nousi maalisuoralla hätyyttelemään T.Rexiä, mutta edelle ei ollut asiaa. Hevosen huippuvireen taustalta löytyy valmentajan mukaan erityisesti hevosen hoitaja Annika Aalto

- Annika tekee hevoselle säännöllistä työtä päivittäin, ja se on varmasti suurin ansio tähän huippukuntoon, kehui Mäki-Tulokas. 

Hurjaa alkuvuotta viettää myös T.Rexin ohjastaja Iikka Nurmonen. Voittoja lahtelaiselle on kertynyt helmikuun alkuun mennessä jo parikymmentä, eikä tahdissa näy hidastumisen merkkejä. T.Rexin puikkoihin Nurmonen hyppäsi ensimmäistä kertaa marraskuun alussa, jonka jälkeen kaksikko on napannut peräti kuusi voittoa kahdeksasta startista. Nurmonen on lupautunut ajamaan T.Rexiä niin pitkään, ennen kuin toinen lahtelaisen luottoajokki Next Direction tekee paluun parrasvaloihin. Tilanne on kuitenkin tiedostettu Mäki-Tulokkaan leirissä. 

- Ajellaan kesällä sitten vuoroviikoin. Koitetaan tällä väistellä sitten, niin ei tarvitsisi ajaa keskenään kilpaa (Next Directionin kanssa), taustoitti Nurmonen. 

T.Rexin seuraava kilpailu nähdään valmentajan mukaan kahden viikon päästä Mikkelissä, jossa ruuna jatkaa Kavioliiga-pisteiden jahtaamista. Pisteitä onkin kertynyt kiitettävä määrä, ja Vermon osakilpailuvoiton myötä ruuna nousee kokonaispörssissä sijalle kaksi, ohi Lexus Dreamin. Kärkisijaa pitää edelleen hallussaan Jarno Kauhasen valmentama Workout Wonder. 

Kylmäveristen osalta Kavioliiga jatkuu ensi lauantaina Oulun Äimärautiolla. Kavioliigan etapit kattavat kuusi osakilpailua, joiden jälkeen kilpaillaan Kavioliiga Grand Prix. Kavioliiga GP kokoaa yhteen etapin menestyneimmät hevoset, ja seuraavan kerran huippuravurit kokoontuvat yhteen Lahden Jokimaalle 28.2. 

Vermon osakilpailun tulokset 

Kavioliigan pistepörssit