Hyppää sisältöön

Suuryllättäjä Humiro vei Suomenhevosten Derbyn ennätyssuuren 45 000 euron palkinnon

5-vuotiaiden suomenhevosten Derby ravattiin Jyväskylän Killerin Toto76 –raveissa. Suuryllättäjä Humiro vei ennätyssuuren 45 000 euron palkinnon huikealla kirillä. Janne Haapiainen ohjasti oriin aivan maalin kohdalla voittajaksi. Jyväskylässä nähtiin myös uusi suomenhevostammojen keskipitkän voltin Suomen ennätys.

IMG_6756
Humiro ja taustajoukot onniteltavina

Suomenhevosten Derbyssä nähtiin yksi kaikkien aikojen yllätyksistä. Finaalissa oli etukäteen kolme selkeää suosikkia. Yksi niistä, Ellin Sisu veti lähtöä tapansa mukaan kovalla tempolla. Se avasi mahdollisuuden myös takahevosille. Janne Haapiaisen ohjastama Humiro ravasi porukan hännillä. Haapiainen käänsi oriin viimeisen takasuoran lopussa kiriin.


Humiro oli vielä loppusuoran alussa paljon keulaa jäljessä, mutta löysi aivan oman vauhtinsa ja lensi juuri maalin kohdalla voittajaksi. Toiseksi sijoittui Ellin Sisu ja kolmanneksi Lumi-Masi. Muut jäivät kauas kärkikolmikon taakse. Suuryllättäjä Humiro oli lähdön vähiten pelattu hevonen. Voitto tuli ajalla 24,4ake. Humiron omistaa Talli Humiro, jossa Haapiainen on myös osakkaana.


Edes Humiron ohjastaja ja valmentaja Haapiainen ei ollut varma voitostaan maalin kohdalla. –Tuuletin joka tapauksessa koska Humiro teki  niin hyvän suorituksen. Myös kakkonen tai kolmonen olisi ollut tuuletuksen arvoinen.


IMG_6655
Humiro kurotti aivan maalilinjalla voittajaksi


Humiro on koko uransa vaikuttanut lahjakkaalta menijältä. –Tämä on aina tuntunut hyvältä, mutta keväällä rupesi löytymään vauhtiakin ja silloin ajattelin, että tällä voisi jopa osallistua Derbyn karsintoihin. Haapiainen kertasi Humiron uraa.


Mikkelin raviradan ratamestarina toimiva 29-vuotias Haapiaien ei osannut odottaa tällaista menestystä. – Oli jo voitto päästä Derby –finaaliin. Ei tätä edes vielä ymmärrä, mitä juuri saavutettiin.


Humiron kasvattaja Erkki Kuismanen oli erityisen tyytyväinen, että vain yhtä hevosta valmentava Haapiainen pääsi ohjastamaan Derby –voiton. –Talli Humirossa mukana myös Arto Hammar. – Joskus joku on kysynyt, miksi hän ei aja. Mutta eihän kuskia vaihdeta, kun Jannella menee niin hyvin hevosen kanssa. Se on hienoa, että amatööri pääsee voittamaan Derbyn.


Saaga S teki uuden Suomen ennätyksen


IMG_6303
Saaga S, Ilkka Pyysalo ja Matti Nisonen

Jyväskylässä nähtiin myös uusi Suomen ennätys. Avoimessa suomenhevostammojen 2640metrin voltissa oli liuta Vermon kuningatarkilpailun osallistujia. Myös hallitseva ravikuningatar Saaga S palasi radoille Killerillä. Matti Nisonen ohjasti tamman johtavan Topmarin rinnalle. Vauhti pysyi tasaisen reippaana ja viimeisen takasuoran lopussa Saaga S sai otteen johtohevosesta. Loppusuoralla tamma lipui helppoon voittoon uudella Suomen ennätyksellä 25,2kp. Ilkka Pyysalo omistaa ja valmentaa. Susanna, Juha ja Juhani Keskimaunu ovat kasvattaneet Saaga S:n.