Hyppää sisältöön

Suuroselta kova kaksikko Suurmestaruuteen

Juvalainen ravivalmentaja Seppo Suuronen tuo lauantaina kotiradalleen Mikkeliin kaksi hevosta tavoittelemaan Suurmestaruutta. Tuokkolan Touho ja Villihotti kuuluvat molemmat suomenhevosten ehdottomaan kärkikaartiin.

Suurmestaruudessa tavoitellaan 15 000 euron ykköspalkintoa sekä tietysti mainetta ja kunniaa. Mailin ryhmäajo on todella vauhdikas pikapyrähdys, joten lähtöpaikat voivat vaikuttaa tavallistakin enemmän lopputulokseen. Kari Rosimon ohjastama 8-vuotias ori Tuokkolan Touho starttaa radalta kuusi ja Ari Moilasen ohjastama 9-vuotias ori Villihotti takarivistä numerolla kymmenen.

- Odotuksia tietysti on jonkin verran, mutta molemmilla on hankala lähtöpaikka. Juoksunkulku ratkaisee paljon tässä lähdössä. Minun hevosillani on aika tasavertaiset mahdollisuudet, niidenkin kohdalla se juoksunkulku sanelee pitkälti sen kumpi pärjää paremmin, maan arvostetuimpiin valmentajiin lukeutuva Suuronen arvioi.

Suurmestaruus on kivenkova lähtö, sillä mukaan pääsi 23 halukkaasta vain kymmenen. Mikkelissä juostava pyrähdys on tähänastisen kauden kovin suomenhevoslähtö.

Mukana on myös maan parhaat nyt samalta viivalta haastava nuori lahjakkuus Pihlajan Aaroni, joka karkasi muilta Suur-Hollola-voittajaksi tasoituksen turvin. Viime vuoden Suurmestari, veteraaniori Saran Salama, on aina pikamatkalla vaarallinen. Vuoden 2009 voittaja ME-tamma I.P. Vipotiina oli Suur-Hollolassa toinen ja kunto nousee kohisten. Vuoden 2009 ravikuningas Patrikin Muisto on huimassa iskussa ja on monen ennakkosuosikki tämänkin vuoden ravikuninkaaksi.

Suurmestaruus on käytännössä viimeinen tilaisuus antaa näyttöjä heinäkuun viimeisen viikonlopun Kuninkuusraveihin, sillä ilmoittamispäivä on maanantaina. Valinnat julkistetaan keskiviikkona. Seppo Suuronen ei ole vielä tehnyt lopullista ratkaisua osallistumisesta.

- Katsotaan nyt ensin Suurmestaruus. Jos molemmat ovat hyvässä kunnossa ilmoittamispäivänä, niin totta kai niillä lähdetään mukaan.

Suuronen on myös molempien hevosten osaomistaja. Tuokkolan Touhon omistavat JMR Talli Oy ja Ravitalli Suuronen Oy. Villihotin omistavat Ravitalli Suuronen Oy ja Toni Lasila.