Hyppää sisältöön

Vuoden 2021 Suuri Suomalainen Derby on yksi historian mielenkiintoisimmista – ”Ennakkosuosikin nimeäminen mahdotonta”

Viime vuonna Suuren suomalaisen Derbyn vei Pekka Korven valmentama supertamma Mascate Match. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen.

Viime vuonna Suuren suomalaisen Derbyn vei Pekka Korven valmentama supertamma Mascate Match. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen.

Nelivuotiaiden lämminveristen vuoden pääkilpailu Suuri Suomalainen Derby kilpaillaan 4. syyskuuta Vermon raviradalla. 120 000 euron ykköspalkintoa lähdetään jahtaamaan poikkeuksellisen tasaisista lähtökohdista. Väite ”kaikkien aikojen Derbystä” ei ole tuulesta temmattu, pohtii Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi.

Derby on kilpailu, jonka voittoa hevonen voi elämänsä aika yrittää vain kerran. Kilpailun voittajataulukkoon mahtuu Suomen raviurheilun ikonisimpia nimiä ja vuoden 2021 kohdalla tuskin tullaan tekemään poikkeusta. Karsinnoista finaaliin tiensä selvitti poikkeuksellisen kovatasoinen tusina.

Vuonna 2017 syntyneiden ikäluokassa on tasainen edustus huipputammoja sekä oriita ja ruunia.

”Nelivuotisikäluokassa katseet ovat erityisesti kohdistuneet tammakaksikkoon An-Dorra-Magical Princess, jotka ovat kamppailleet tasaväkisesti kilpauriensa ajan. Tähän yhtälöön kun nostetaan mukaan Kriterium-voittaja Sahara Jaeburn sekä vakuuttavasti esiintynyt Consalvo, on ennakkosuosikin nimeäminen mahdotonta.”

”Derby-karsintojen voittoihin ylsivät myös Ava Di Emelin sekä It’s Raining Men. Molemmat tekivät vakuuttavat esitykset karsinnoissa eivätkä kilpailuun karsintakakkosina  sijoittuneet hevoset ole statisteja. Kaikki ovat ansainneet paikkansa finaalissa.”

Derby-viikonloppu starttaa jo perjantaina After Work –ravien merkeissä. Yleisö on tervetullut Vermoon, mutta koronarajoituksista johtuen liput molemmille päiville kannattaa varmistaa hyvissä ajoin.

Lähdeniemi toivoo, että mahdollisimman moni pääsee paikalle kannustamaan omia hevosiaan.

”Ikäluokkalähdöt ovat erityisesti hevosten taustajoukoille juhlapäivä! Pyrimme omien puitteidemme puolesta varmistamaan, että luvassa on unohtumaton päivä kaikille. Esimerkiksi Derby- ja SM-hevosten omistajille on varattu paikan päältä ravintolapaikat. Nämä kilpailut ovat loistavia myös raviurheilun esittelyyn lajia vähemmän seuraaville. Tutun hevosen seuraaminen paikan päällä on unohtumaton kokemus”, Lähdeniemi kertoo.

Perjantain After Work –raveissa ajetaan avoin Monté-Derby, joka on rajattu 5 -vuotiaille lämminverisille. Kyseessä on ensimmäinen ikärajattu montélähtö Suomessa.

Lauantaina Derby-tunnelmaan lämmittää lämminveristen Suomen mestaruus, jossa mukana on lähes kaikki kotimaan menestyneimmät ravurit. Kylmäveristen Tähtisprintterissä taas kohtaavat uudestaan voittokone Parvelan Retu sekä vuoden 2015 ravikuningas Jokivarren Kunkku.

Lisätietoja viikonlopusta löytyy Vermon verkkosivuilta. Tutustu myös Vermon omaan Suuri Suomalainen Podcast –sarjaan. Sarja on kuunneltavissa mm. suoratoistopalvelu Spotifysta.

Perjantain After Work -ravit alkavat kello 15.00 ja lauantain kilvanajo käynnistyy kello 13.00. Ravit ovat nähtävissä suorana mm. Veikkauksen TotoTV:n, Ruutu+ sekä CMore -palveluiden kautta.

Suuri Suomalainen Derby 2021

1. It’s Raining Men / Santtu Raitala
2. An-Dorra / Jarmo Saarela
3. Magical Princess / Pekka Korpi
4. Ava Di Emelin / Hannu Torvinen
5. Consalvo / Ari Moilanen
6. Sahara Jaeburn / Jorma Kontio
7. Yolo Savoy / Tommi Kylliäinen
8. Love Eagle / Antti Teivainen
9. Making Match / Olli Koivunen
10. Quite A Lover / Jukka Torvinen
11. Star Town Kemp / Iikka Nurmonen
12. Mask Off / Tapio Perttunen

Lähtölistat

Perjantai

Monté-Derby

Lauantai

Suomen mestaruus

Tähtisprintteri