Hyppää sisältöön

Suuri Suomalainen Derby –karsinnat keskiviikkona Vermossa

Keskiviikkona 24.8. Vermossa vietetään yksi syksyn jännittävimmistä ravipäivistä. Derbykarsinnoissa haetaan 12 finalistia Suuren Suomalaisen Derbyn finaaliin, joka ajetaan lauantaina 3. syyskuuta. Lähdön ykköspalkinto on ennätykselliset 125 000 euroa.

Loiri_Korpi3
Vuonna 2015 Derbyn voitti Vesa-Matti Loirin osaomistama Fabrice Duo.

Ensimmäisen karsintalähdön suosikkina on Kuopio Stakesin ja Kasvattajakruunun voittaja Callela Ladyboss. Samassa lähdössä nähdään mm. Kymenlaakson sankari Proud Sally.

Toisessa karsinnassa Bid On Kemp, Grainfield Ace ja Vagabondo taistelevat voitosta. Bid On Kempillä on menestyksekäs vuosi takana; yhdeksästä startista se on voittanut kuusi, kerran juossut toiselle sijalle ja kaksi kertaa kolmanneksi. Grainfield Ace on ollut nyt Veijo Heiskasen valmennuksessa ja Vagabondo on ehtinyt kerätä melkein 39 000 euron voittosumman.

Joe Di Maggio on antanut voiman puhua viime starteissa ja se on yksi kolmoskarsinnan suosikeista. Haastajina sillä on 100 000 euron voittosummaa lähestyvä Arctic Helen sekä Timo Nurmoksen tallista tuleva Tick Tack, joka on kilpallut vasta kolmesti, mutta voittanut kaikki kolme lähtöä.

Neljännessä karsinassa Kriterium-voittaja Arctic Passion lähtee loistopaikalta numerolla kaksi. Ykköspaikalta starttaava Still Loving You tiedetään vahvaksi menijäksi, jolle Derbyn matka sopii. Samat sanat voi myös sanoa Lonely Rideristä, joten luvassa on tiukka taisto.

Viimeisessä karsinassa nähdään ikäluokkansa kovimman voittosumman, 146 026 euron, omaava Elian Web. Janne Sorosen ohjastamaa Elian Webiä haastaa mm. Ruotsista tulevan Conrad Lagauerin valmentama Sahara One, jonka rattailla nähdään belgialainen huippuohjastaja Joseph Verbeeck. Verbeeckille voittaminen Vermossa on tuttua, mies on kaartanut kahdesti Finlandia-ajon voittajaesittelyyn.  

Derbykarsinnat kertovat osansa myös raviliigan menestyksestä. Karsinnoissa finaalipaikkoja jahtaa kolme raviliigahevosta – Killerin Golden Luxi, Lahden Stone Capes Olive ja Vermon Graindield Fanny. Ensimmäiseksi mainittu nähdään kolmannessa karsinnassa ja kaksi muuta neljännessä. Raviliigakortilla on raveihin ilmainen pääsy.


Derbyn karsintalähtöjä ajetaan viisi, joista voittajat ja toiseksi sijoittuneet pääsevät suoraan finaaliin. Kolmansiksi sijoittuneista otetaan mukaan kaksi hevosta pisteranginkin mukaisessa järjestyksessä.