Hyppää sisältöön

Suuri Ponileiri tutustutti poneihin

Pienet ponit kiinnostavat ja sykähdyttävät useita lapsia ja nuoria. Juhannusta edeltävänä sunnuntaina alkoi Kokemäellä noin 50 lapsen ja 37 ponin Suuri Ponileiri. Suurella Ponileirillä nuoret pääsivät tutustumaan poneihin käytännössä ja saivat myös teoriaopetusta ponimaailmasta.

Suomen Hippos järjesti Kokemäellä Suuren Ponileirin 19.-23.6.2011. Leiriläiset olivat 8-16-vuotiaita poneista kiinnostuneita lapsia ja nuoria. Leiriläiset oli jaettu kiinnostuksen mukaan ryhmiin aiheina ratsastus, poniajolupakorttikurssi, ajaminen sekä ponin valmentaminen.

Leiriläisten majoitus ja ruokailut olivat Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksessa ja käytännönopetus tapahtui Kokemäen hevosurheilualueella. Ponit majoittuvat Kokemäen raviradan talleilla. Leiri käynnistyi sunnuntaina illan suussa ja päättyi torstaina. Ponileirille tuli nuoria ympäri Suomea, kaukaisimmat aina Oulun vierestä saakka, mutta suurin osa leiriläisistä oli Etelä- ja Länsi-Suomen heppahöperöitä.

Yli sata lasta ja nuorta viikon aikana

Ponileirin päätteeksi kkiaan viisi ponilähtöä. Torstaina ilta kuudelta alkavat poniravit tuovat poniraviurheilun harrastajia ympäri Suomea nauttimaan Kokemäen kesätunnelmasta. Poniravien kaikki osallistujat palkitaan tuotepalkinnolla ja poniraveissa korostetaan mukavaa yhdessäoloa sekä reilua kilpailua.

- Olemme Suomen Hippoksessa suuremman yhteisleirin suhteen eläneet hiljaiseloa muutaman viime vuoden ajan, mutta kun Kokemäen raviradalla käynnistettiin raviurheilun nuorisotoimintaa tuli idea myös leiristä. Kokemäellä on kaikki tilat nuorille ja oneille lähettyvillä, toteaa Suomen Hippoksen nuorisovastaava Elina Hirvonen.

Leirin aikana nuoret pääsevät päivittäin touhuamaan ponien kanssa ja harjoittelevat samalla normaalin talliarjen rutiineja. Viimeisenä päivänä järjestettäviin poniraveihin on jokaiselle nuorelle varattu oma tehtävänsä, ja he pääsevät tutustumaan ravien järjestäjän arkeen.

- Ponithan leirin suurin vetonaula ovat, joten niiden kanssa peuhaaminen on varmasti monelle se odotetuin juttu, muistuttaa Hirvonen ponileirin ohjelmapuolesta.