Hyppää sisältöön

Suuret setelit Target Hossille ja Pihlajan Aaronille Suur-Hollolasta

Lahden Suur-Hollola-ajot alkoi dramaattisesti: raju ukonilma seisahtui raviradan päälle ja riepotteli tapahtuman väliaikaisrakenteita. Yleisö ja hevoset pakenivat sisätiloihin ja ravien alkua jouduttiin siirtämään tunnilla. Sateen tauottua paikat saatiin kuntoon ja ravit päästiin ajamaan lopulta hyvissä olosuhteissa. Edes kavioura ei kärsinyt rajuilmasta juurikaan.

Target Hoss suurten seteleiden perään

 

Päivän suurimmat setelit, Suur-Hollola-Ajon 110 000 euroa, vei isoihin palkintoihin erikoistunut Target Hoss. Kuusivuotiaan

NETTI Seppelointi suurhollola 1107ik
Target Hoss seppelöitiin Suur-Holloa-Ajon sankarina. Kuva: Irina Keinänen
tamma on uransa 36 kilpailussa yli 500 000 euroa rahaa.

Target Hossin voittotaktiikka oli yksinkertainen: ykkösradalta keulaan ja siinä loppuun asti. Lopussa Le Cannibale lähestyi, mutta vain lähestyi. Voittoon vaadisttiin aika 13,5 ake.

”Target Hoss on edelleen iän myötä mennyt eteenpäin ja kehittynyt”, ohjastaja Jorma Kontio kiitteli.

Target Hoss valmentautuu Ruotsissa, suomalaisen Timo Nurmoksen hoivissa. Suur-Hollola-ajon voitto oli miehelle jo neljäs viimeisen viiden vuoden aikana.

”Lähdin tänne tosi positiivisella mielellä. Hevonen oli kovassa nousukunnossa ja tänne oli tähdätty viime syksystä asti. Huomenna palataan silti taas arkeen, tässä työssä ei voi pysähtyä. Hevoset jäävät tauolle, mutta valmentaja jatkaa ympäri vuoden.”

Target Hossin omistaa 12 osakkaan Target In Maind-stable. Lahdessakin räväkästi voittoa tuulettanut joukko on saanut jo aikaisemmin nauttia Kriteriumin, Derbyn ja Suomenmestaruuden voittojuhlista.

”Timo Nurmos on ilmoittanut meille neljä kertaa tavoitteensa – ja kaikki neljä kertaa tuloksena on ollut voitto”, omistajatallin vetäjä Kari Linna riemuitsi.

Sukupuultaan siniverisen (Muscless Yankee-Celebration Ride) Target Hossin kasvattajat ovat Hanna ja Hannu Härmälä.

 

Lämminveristen Suur-Hollola-ajon kakkosrahat menivät kovaa kirineelle Le Cannibalelle.

Juoksu meni hyvin, saimme hyvää vetoapua. Ori kiri lopussa hienosti, mutta paremmalle ei voitu mitään.”

Myös johtavan rinnalla juosseen ja kolmanneksi sijoittuneen Orlando Croftin valmentaja-ohjastaja Veijo Heiskanen antoi hevoselle puhtaat paperit.
“Olen hevoseen ihan tyytyväinen. Tällä juoksulla kolmas oli maksimisijoitus.”

 

Pihlajan Aaronille toinen peräkkäin

 

NETTI omistajat suurhollola 1107ik
PihlajanAaronin voittoa juhli iloinen ja värikäs omistajajoukko
Myös Kylmäveristen sankarille Suur-Hollola-Ajon voitto oli tavoitteen täyttymys. Pihlajan Aaroni vei keulajuoksulla 30 000 euron palkintorahat jo toisena vuonna peräkkäin. Voittoajaksi kirjattiin  2100 metrin volttilähetyksellä 23,8 ke.

”Tähän oli tähdätty ja kaikki meni ihan suunnitelmien mukaan. Pihlajan Aaroni on kehittynyt viime vuodesta ja ravaa paremmin.”

Kuusivuotiaan Pihlajan Aaronin pidemään tähtäimen tavoitteeksi Akseli Lahtinen nimeää nousun kylmäveristen absoluuttiselle huipulle, mukaan lukien myös Ruotisn ja Norjan kylmäveriset. Suomenhevosten ykköskisaan, kuninkuusraveihin Pihlajan Aaronilla ei ole ruunana pääsyä.


Pihlajan Aaronillakin on useita omistajia, joukossa myös Akseli Lahtisen oma perhe. ”Meillä kaikilla on paljon lapsia ja lapset elävät vahvasti mukana. Tällä viikolla meillä kotona ei ole muusta puhuttu kuin Arskasta -  ja siitä kuinka se voittaa.”

Pihlajan Aaronin kasvattaja on Sari Lappi.

 

Ennen Suur-Hollola-Ajoja juostiin 3-vuotiaiden lämminveristen samaan kilpailusarjaan kuuluvat Hambot. Tammojen Hambon sankari oli Mika Forssiin ajama Maggie Cloud ja oriiden Markku Niemisen Glamour Frido. Molemmat saivat voitostaan 10 000 euroa.

 

Yleisö ja peli plussalla

 

”Väsynyt ja onnellinen. Kun ottaa huomioon, että puolenpäivän aikaan koko ravien ajaminen oli vaakalaidalla, olen todella tyytyväinen. Lopulta ajettiin 11 lähtöä hyvissä olosuhteissa, ja tavoitteemme, viime vuoteen nähden plusmerkkiset peli ja yleisömäärä toteutuivat”, Jokimaan raviradan toiminnanjohtaja Tomi Himanka summaa.

Suur-Hollola-ajo keräsi yleisöä 5 760 ja pelin kokonaisvaihto oli 839 538 40 euroa.


Vapaasti julkaistavia valokuvia Suur-Hollola-ajosta Raviurheilun Kuvapankista