Hyppää sisältöön

Suur-Hollola-viikonloppu lähestyy

Suur-Hollola-viikonloppu lähestyy Tulevana viikonloppuna ravataan Suur-Hollola-ravit Lahdessa Jokimaan raviradalla. Ravit alkavat molempina päivinä kello 13

Lauantain kohokohtia ovat lämminveristen Suur-Hollola-ajon välierälähdöt, joita ajetaan kolme kappaletta. Jokaisesta pääsee neljä hevosta finaaliin. Lauantaina ravataan myös V75-raviveikkauskierros.


Sunnuntaina ovat vuorossa lämminveristen Suur-Hollola-finaali ja kylmäverihevosten Suur-Hollola-ajo, joka ajetaan suoraan finaalina. Lämminveristen finaalissa ykköspalkinto on 110 000 euroa. Suur-Hollola-ajo on Suomessa syntyneiden aikuisten lämminveriravureiden merkittävin ennakkomaksullinen kilpailu. Viime vuodesta palkinto on noussut 10 000 euron verran.

Kilpailun ennakkosuosikeihin lukeutuvat Target Hoss, Antonio Duo, Le Cannibale, Magical Queen, Steel Pepper ja kotiradan Piece By Piece. Vuoden 2008 voittaja Millstone’s Eager haki paikan välieriin alkueristä.

Kylmäveristen ykkönen on 30 000 euroa. Ennakkosuosikkeja voittajiksi ovat viime vuoden voittaja Pihlajan Aaroni, vuoden 2009 paras Hullumies, Villihotti, I.P. Vipotiina, Pikku-Pertti ja I.P. Lento. Kotiradan Saran Salama kuuluu kisan legendoihin, sillä se on vienyt kisan peräti neljästi.

Muita sunnuntain suurkilpailuja ovat 10 000 euron ykköspalkinnoilla ajettavat 3-vuotiaiden lämminveriorien Hambo ja 3-vuotiaiden lämminveritammojen Hambo.

Lämminveristen Suur-Hollola-ajon välierät ja finaali on aiemmin ajettu samana päivänä.  Kylmäveristen Suur-Hollola on aiemmin ajettu lauantaina.

- Suur-Hollola on meidän kärkituote ja tapahtuman pitää kehittyä. Viime vuonna tapahtuman tärkeimmät mittarit, yleisömäärä ja pelivaihto, olivat molemmat miinusmerkkisiä, joten aika on kypsä muutosten tekemiselle. Myös asiakaspalaute on antanut oman sysäyksensä muutosprosessille. Välierien siirtämisellä lauantaille haemme tapahtumalle pidempää draaman kaarta. Nyt välierien ja finaalin väliin jäävä vuorokausi kohottaa taatusti kisan profiilia. Finaalin ennakkospekulaatiot saavat nyt tarvitsemansa ajan, ja uskon tällä olevan positiivinen vaikutus kokonaisuuteen. Kylmäveristen finaali siirrettiin sunnuntaille, koska se jäi lauantaina jotenkin varjoon. Nyt sunnuntai on selkeä finaalipäivä, ja kylmäverisetkin pääsevät nauttimaan Suur-Hollolan sunnuntaista, Jokimaan raviradan toimitusjohtaja Tomi Himanka kertoo.