Hyppää sisältöön

Suur-Hollola-ajon finaalissa sunnuntaina suomalaisen hevoskasvatuksen tähdet – näin menivät välierät

Suur-Hollola-ajojen lauantaipäivän jännitys tiivistyi huomenna ajettavan Suur-Hollola-ajon lämminverihevosten välieriin. Karsintalähtöjä oli kolme ja niistä neljä parasta pääsee huomenna 1.7. tavoittelemaan 120 000 euron arvoista ykköstilaa.


jonesy ja onnelliset omistajat
Toisen karsinnan voitti Jonesy/Tuomas Korvenoja. Onnelliset taustavoimat voittajakehässä. Kuva Lotta Kosonen 

Midnight Hour odotetusti ensimmäisen välierän voittoon

Ensimmäisessä välierässä Iikka Nurmosen ohjastama Midnight Hour johti lähtöä suvereenisti alusta loppuun. Sen takana matkannut Star Martini / Ari Moilanen nousi lopussa toiselle radalle, mutta ei pystynyt haastamaan voittajaa. Voittoaika oli 12,9a. Muut finaaliin menijät olivat Star Martini, Jontte Boy ja Wasa Thunder.

”Midnight Hour on uinut paljon viimeisen kahden viikon ajan. Viikolla se oli todella hyvä viimeistelyissä ja olin varma, että pärjätään Lahdessa. Ajamme tästä Maaningalle yöksi ja tullaan sitten huomenna takaisin, koska hevonen syö ja juo paremmin kotitallissa, valmentaja Ossi Nurmonen jutteli.

Viime vuoden kakkonen Jonesy vakuuttava voittaja toisessa välierässä

Toisen välierän vei Tuomas Korvenojan Jonesy. Johtopaikan vaihtelujen jälkeen Jonesy painui johtopaikalle ensimmäisen takasuoran alussa. Viime vuonna toiseksi ja toissa vuonna kolmanneksi sijoittunut Jonesy lähtee tänäkin vuonna finaaliin tavoittelemaan kiiltävintä mitalia.

”Ollaan onnellisia hevosen aiempien vuosien menestyksestä ja katsotaan huomenna mitä siihen perään sitten tulee. Jonesylla oli päivän karsinnassa uudenlaiset silmälaput ja se olikin niillä hyvin rauhallinen jopa laiska auton takana. Voitto oli loppujen lopuksi helppo tänään, mutta huomiseen finaaliin palataan tuttuihin silmälappuihin, valmentaja-ohjastaja Tuomas Korvenoja jutteli.

Kolmas karsinta Heikki Korhosen talliin – Callela Ladybossilla hyvä päivä

Auton takaa vauhdikkaammin avasi Elian Web, joka painui päättäväisesti johtopaikalle. Ari Moilasen ohjastama Callela Ladyboss sai sisäradan turvin paikan johtavan Elian Webin takana. Loppusuoralla Callela Ladyboss sai tilaa ja tykitti sieltä voittoon. Muut finaaliin menijät olivat raskaan juoksun jälkeen toiseksi sijoittunut Ranch Kelly, Elian Web sekä Lord Ivar.

”Callela Ladyboss on todella hyvä hevonen, mutta se ei anna välttämättä joka päivä parastaan. Meno on vähän tamman huvituksesta kiinni, ohjastaja Ari Moilanen kertoi. Myös valmentaja Heikki Korhonen vahvisti tamman olevan erittäin kovapäinen. ”Ihan voittoon asti en tänään uskonut, mutta arpaonni oli antanut meille ykkösradan mistä onnistuttiin näin hyvin, Korhonen kertoi.

Viikonloppuna Lahden Jokimaalla järjestettävä Suur-Hollola-ajo on Suomen merkittävimpiä ravitapahtumia. Lauantaina juostaan lämminveristen Suur-Hollola-ajon välierät. Huipennus on sunnuntaina, jolloin lämminveristen Suur-Hollola-ajon finaalissa voittajaa odottaa 120 000 euron ykköspalkinto. Suomenhevosille on luvassa 37500 euroa. Kaikkiaan viikonlopun palkintopotti hevosenomistajille on lähes 620 000 euroa.

Suur-Hollola-ajojen lauantaipäivänä myös nuoret raviurheilijat pääsivät framille

Aloitteleville ohjastajille tarkoitetun Salamakypärät-sarjan osalähdön vei tuhansien katsojien edessä nimiinsä 24-vuotias porilainen Arna Ruohomäki.

Viime kerralla kakkostila jäi vähän hampaankoloon, tänään sitten onneksi voitettiin. Lähtö lähti hyvin ja saatiin pidettyä kovin kilpailija takana. Loppusuoralla vastustajan hevonen vaihtoi kaistaa ja meidänkin piti sitten mennä vähän ulospäin. Hevonen meinasi jopa laukatakin, mutta umpiravurina jatkoi ravilla. Loppu olikin sitten pelkkää näytöstä, Arna Ruohomäki kertoi. Olen töissä Porissa Miia Lammisen tallilla. Olen myös käynyt kahtena kesänä Italiassa Harri Rantasen tallilla töissä hakemassa perspektiiviä raviurheiluun ja oppia elämään. Tavoitteena olisi edetä kaikin keinoin ammattiohjastajaksi. Helppoa se ei ole, kun ei ole isoa ammattilaistallia taustalla. Ei auta kuin antaa näyttöjä radalla ja sitä tässä yritetään tehdä, hyväntuulinen nuori ohjastaja jutteli voittajakehässä. 

Suur-Hollolan lauantain yleisömäärä 5134

Täältä koko päivän tuloksiin

Kuvia Suur-Hollola-ajoista vapaaseen käyttöön

Sunnuntain Suur-Hollola-ajon finaalin lähtöradat. I. palkinto 120 000 euroa.

1. Callela Ladyboss / Ari Moilanen

2. Jonesy / Tuomas Korvenoja

3. Midnight Hour / Iikka Nurmonen

4. Star Martini / Mika Forss

5. Elian Web / Santtu Raitala

6. Zeus Kemp / Jorma Kontio

7. Express Duo / Pekka Korpi

8. Wasa Thunder / Antti Teivainen

9. Ranch Kelly / Hannu Torvinen

10. Joe Di Maggio / Kari Rosimo

11. Jontte Boy / Olli Koivunen

12. Lord Ivar / Juha Utala 


Lisätietoja:
Tomi Himanka, Lahden raviradan toimitusjohtaja
Puh. 0400 821 877