Hyppää sisältöön

Suur-Hollola-ajo on kotimaisen kasvatuksen juhla ja kolmipäiväinen yleisötapahtuma

Kolmipäiväinen ravifestivaali Suur-Hollola-ajo järjestetään viikonloppuna Lahdessa. Jokimaalla jaetaan hevosenomistajille lähes 620 000 euroa palkintorahoja, ja lämminveristen Suur-Hollola-ajon voittajaa odottaa 120 000 euron palkintopotti.

Viikonloppuna Lahden Jokimaalla järjestettävä Suur-Hollola-ajo on Suomen merkittävimpiä ravitapahtumia. Siitä on muodostunut kolmipäiväinen yleisötapahtuma, sillä perjantain lounasravit ja Lahti Ascot lyövät alkutahdit viikonlopulle. Lauantaina juostaan T76-ravit ja lämminveristen Suur-Hollola-ajon välierät. Huipennus on sunnuntaina, jolloin lämminveristen Suur-Hollola-ajon finaalissa voittajaa odottaa 120 000 euron ykköspalkinto. Kaikkiaan viikonlopun palkintopotti hevosenomistajille on lähes 620 000 euroa.

Suur-Hollola-ajo on suurin vanhemmille Suomessa syntyneille järjestettävä kilpailu. Suomenhevosten kilpailu ajetaan suorana finaalina sunnuntaina, mutta lämminveristen puolella ajetaan ensin kolme välierilähtöä lauantain raveissa. Suur-Hollola-finaaliin selviytyy 12 parasta.

"Pakka on tänä vuonna aika tasainen ja tasokas", Jokimaan raviradan toimitusjohtaja Tomi Himanka arvioi. "Erityisen iloinen olen siitä, että kolmestakymmenestä välierähevosesta peräti yhdeksän on Jokimaan omien valmentajien hevosia. Se tuo kotiyleisölle lisää jännitettävää. Suomenhevosten puolella Costello on myös kotiradan hevosista valokeilassa."

Valta vaihtuu tänä vuonna lämminveristen kisassa, sillä kahden edellisvuoden voittaja Venice on siirtynyt siitokseen. Suomenhevosten Suur-Hollola-ajossa viime vuoden voittaja Tähen Toivomus puolustaa ykkössijaansa ja saa vastaansa mm. juhannuksena Nordic Kingin voittaneen Costellon sekä hallitsevan ravikuninkaan Köppisen. Nuorempien ikäluokkien Hambossa, Tammahambossa ja Nelivuotispokaaleissa ykköspalkinto on kaikissa 10 000 euroa.

Suur-Hollola-ajo on myös mittava yleisötapahtuma, johon odotetaan viikonlopun aikana yli kymmenentuhatta kävijää. Jo perjantain Lahti Ascotissa nähdään paitsi tyylikkäitä hattuja, myös tähtiesiintyjänä mentalisti Noora Karma.

"Jokainen päivä vähän eroaa profiililtaan. Perjantain Ascotilla on oma vakiojenginsä ja sinne odotetaan parisataa hattupäistä. Noora Karma on luvannut täytellä totolappuja ja nähtäväksi jää, toimiiko taika myös raveissa", Tomi Himanka nauraa. "Lauantai on enemmän bilepäivä, joka vetää paljon yritysvieraita. VIP-teltalle odotetaan noin 800 henkilöä. Sunnuntaina keskitytään erityisesti huippuraviurheiluun."

C More näyttää Suur-Hollola-ravit suorana lähetyksenä lauantaina ja sunnuntaina klo 15 - 18. Ravit ovat katsottavissa myös Estradi-kanavalta ja Veikkauksen TotoTV:stä.

Lisätietoa Suur-Hollola-tapahtumasta