Hyppää sisältöön

Supertamma Mascate Match aloittaa kilpailukautensa – ”lähtöhän on tosi kova”

Viime kauden päätteeksi Ravigaalassa Vuoden 3-vuotiaaksi lämminveriravuriksi valittu Mascate Match keräsi viime vuodelta palkintorahoja peräti 370 000 euron edestä. Massin nelivuotiskauden avaus tapahtuu pitkänäperjantaina Ruotsin Färjestadissa. Hevosen valmentaja Pekka Korpi ei lähde Ruotsiin suorittamaan ohjastustehtäviä vaan supertamman rattailla nähdään ensimmäistä kertaa Ulf Ohlsson. Lähtö starttaa kello 16:00 Suomen aikaa.

Massin kannattajilla on ollut aihetta juhlaan. Kuva: Hippos / Kaj Närhinen

HIFK:n Raviliigan omistama Mascate Match aloittaa kilpailukautensa pitkänäperjantaina Ruotsin Färjestadissa ravattavassa Breeders’ Crown -lähdössä. ”Massille” Ruotsissa vierailu on tuttua puuhaa ja viime kaudella Pekka Korven tallin ykköstähti saalistikin länsinaapurista suurimmat voittonsa. Kauden avaus tapahtuu Korven Ruotsin valmennustallilta käsin.

Viime vuonna peräti 13 voittoa saalistanut Massi voi olla nelivuotiskaudellaan vaikea pysäytettävä ja Raviliiga HIFK:n kannatusjoukot saavat mitä luultavimmin juhlia vielä useaan otteeseen. Massin kauden avaus ajetaan 10.4. kello 16:00 Suomen aikaa, ja lähtö on katsottavissa suorana Veikkauksen TotoTV:n kautta. Lähtö on Färjestadin ravien viides ja Massi starttaa lähtöön radalta kahdeksan. Kovatasoisessa kamppailussa nähdään mm. marraskuussa Breeders’ Crownin finaalissa pidemmän korren vetänyt Ganga Bae, joka starttaa muutaman pykälän suotuisemmalta lähtöpaikalta matkaan. Ruotsin Tammakriteriumin voittanut Diana Zet on myös lähdössä mukana. 

Kaksoislisenssillä Suomessa sekä Ruotsissa valmentava Korpi pitäytyy Suomessa, eikä lähde Ruotsiin suorittamaan ohjastustehtäviä. Ensimmäistä kertaa Massin rattailla nähdään Ruotsin kärkiohjastajiin lukeutuva Ulf Ohlsson. Hevoselle kuuluu hyvää, mutta valmentajan mukaan asetelmat kauden ensimmäiseen starttiin voisivat olla suotuisemmat. 

”Se on ollut terve ollut koko talven mutta lähtöhän on tosi kova. Vaikeaa voi olla siinä pärjätä, kun on tosi kovat hevoset vastassa ja sattui vielä tuommoinen lähtöpaikka. Vaikka olisikin hyvä hevonen, niin pitää olla tuurin tynkää, että pärjää tuollaisista asetelmista. Tarkoitus on sanoa Ulffille, että ei tarvitse ajaa hampaat irvessä”, pohtii Korpi Mascate Matchin perjantaista starttia.

Lämminveristen suurimmat ikäluokkakilpailut ravataan perinteisesti nelivuotiskaudella, ja kuten monien, myös Massin kohdalla kauden päätavoitteena on kotiradalla Vermossa ajettava Suuri Suomalainen Derby.

”Kyllähän se on selvä, että Derbyynhän sitä tähdätään ja tammalähtöjä ajetaan sitten Suomessa syksyllä. Ei ole nyt ehkä ihan niin paljon lähtöjä tarjolla kuin kolmivuotiskaudella”, taustoittaa Korpi.

Nelivuotiskausi huipentaa Raviliigan


Raviliiga-hevosista kautensa on jo kerennyt avaamaan voitokkaasti Raviliiga Ilveksen Rehab, joka on Markku Niemisen tallista saalistanut tänä vuonna peräti kaksi ykkössijaa. SaiPan Royal Date taas on napannut uransa 14:stä startista peräti kahdeksan mitalisijaa, näistä kolme tammikuun aikana. JYPin Juliane De Veluwe taas juoksi uransa avausstartit kevättalven aikana, sijoittuen ensimmäisessä ehjässä juoksussaan viidenneksi. Ruotsissa viime kaudella voitokkaasti vieraillut Tingaling taas avasi kautensa 8.4. Solvallassa, sijoittuen kuudenneksi. Jukureiden liigahevosen esitys oli kuitenkin erinomainen, josta kielii aika 13,2ake.

Tapparan liigahevonen Marschall Match taas odottelee kilpailukautensa alkamista. Viime kaudella laukat haittasivat lahjakkaan voimapesän esityksiä mutta kirvesrintojen ruuna onnistui kauden toiseksi viimeisessä startissaan viemään Kasvattajakruunun finaalin nimiinsä. Ensi viikolla päivittelemme hieman tarkemmin "Sheriffin" kuulumisia. Nousuvireessä talvitauolle jäi myös Pelicansin Piece Of Glory.

Kausi 2020 on nykyisen Raviliigan viimeinen. Kauden lopuksi liigahevoset huutokaupataan ja puolet hevosten Raviliiga-joukkueille juoksemista tuotoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Raviliigan verkkosivut