Hyppää sisältöön

Supertamma hakee uralleen kultaista lopetusta – St Michel -sunnuntain parhaat palat esitetään Yle TV2:lla

Mikkelin St Michel -viikonlopun 20.–21.7.2019 tunnelmiin pääsee myös TV-lähetysten välityksellä. Sunnuntain Kavionjälkiä-ohjelman lisäksi viikonloppuna palvelevat kanavapaikka 26 sekä Veikkauksen TotoTV.

Ranch Kellyä ohjastaa Ajajaliigan kärkeä tällä hetkellä pitävä Hannu Torvinen. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Yle TV 2 -kanavalla sunnuntaina 21.7. kello 19–20.10 esitettävä ohjelma on järjestyksessään toinen neljästä vuonna 2019 nähtävästä Kavionjälkiä-lähetyksestä. Ensimmäinen Kavionjälkiä nähtiin Vermon Finlandia-ajosta toukokuussa. Tulevana sunnuntaina nähdään parhaat palat yhdestä ravikesän rakastetuimmasta tapahtumasta, Mikkelin raviradan St Michelistä.

 

Ohjelman tuottaja Kalle Siira Storyteam Film & Television -tuotantoyhtiöstä toteaa, että St Michel on todellinen keskikesän ravikarnevaali, joka vetää ihmisiä puoleensa paitsi huippu-urheilun, myös upeiden puitteiden avulla.

 

”St Michel Mikkelille yksi tärkeimmistä tapahtumista, ja se näkyy koko kaupungissa tulevana viikonloppuna. Piknik-tunnelma St Michelissä on ainutlaatuinen, ja ihmiset viihtyvät kaksipäiväisissä raveissa alusta loppuun”, Siira sanoo.

 

Hän huomauttaa, että vaikka Mikkeli ei kaupunkina kuulu kokoluokaltaan maailman metropoleihin, se on houkutellut vuosien varrella paikan päälle lukuisia maailmantähtiä, etenkin nopean kaviouransa ansiosta.

 

”Unohtumattomimpana tapahtumana on muistoihin jäänyt Varennen 2002 uskomaton maailmanennätys, jota todisti lähes 30 000 ihmistä ja joka ruuhkautti koko Mikkelin seudun kyseisenä päivänä.”

 

Tämän vuoden St Michel takaa jännitystä ja kylmiä väreitä suomalaisyleisölle. Mukana on äärimmäisen laadukas suomalaisnelikko. Ihmetamma Ranch Kelly esiintyy kotiyleisönsä edessä, Elitloppet-viikonloppuna loistanut Chief Orlando jatkaa hienossa kunnossa, Iivo Niskasen ja Jethro Rostedtin osaomistama Cameron Evo palaa radalle Suur-Hollola-ajon dramaattisen laukan jälkeen ja Elitloppet-finalisti Next Direction puskee myös tiukasti mukaan St Michel -taistoon. Mukana ovat myös osittain suomalaisomistuksessa oleva Pastore Bob ja suomalaisen Petri Salmelan valmentama Makethemark, jotka tulevat Mikkeliin Ruotsista.

 

Kavionjälkiä-ohjelma pureutuu osallistujien tarinoihin pintaa syvemmältä. Lähetyksessä vieraillaan Ranch Kellyn sekä suomenhevosten Suurmestaruutta jahtaavan Tähen Toivomuksen kotitalleilla.

 

”Uransa viimeistä kautta kilpaileva supertamma Ranch Kelly hakee kultaista lopetusta kotiyleisön edessä. Viime vuosi oli napakymppi, mutta tällä kaudella on ollut pieniä ongelmia. Siitä huolimatta Kelly teki jälleen urotyön Suur-Hollolassa ja raivasi tiensä St Michelin huippulähtöön. Oman mausteensa ohjelmaan tuo myös se, että Kelly on todettu kantavaksi Maharajahista”, Siira sanoo.


Ranch Kelly hoitajansa Heidi Kongan kanssa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

St Michelin ja Suurmestaruuden lisäksi Kavionjälkiä-ohjelmaan on poimittu kaksi kiinnostavaa lähtöä. Graceful Swamp ja Erkki-Pekka Mäkinen jatkavat määrätietoista matkaa kohti syksyn EM-raveja nelivuotiaiden suurkisassa Eugen Pylvänäisen Muistoajossa. Varsakunkku-finaalissa nähdään viisivuotiaiden suomenhevosten huippuja ja tulevia kuninkuus- ja kuningatarkisan tähtiä.

 

Lähetyksen ekstraherkuksi voidaan luokitella vierailu kesäkuussa 30 vuotta täyttäneen legendaarisen Vieskerin luona.

 

”Sen jälkeläisiä kilpailee Mikkelissä jälleen useita. Viisinkertaisen Suurmestaruus-kisan ja Kuninkuuskisan voittajan jälkeläisiä on esimerkiksi tämän vuoden Suurmestaruus-kisassa ja Varsakunkku-finaalissa, molemmissa kaksi. Hevosten jalostus nousee ohjelmassa esille luontaisesti Vieskerinkin kautta”, Kalle Siira sanoo.

 

”Viesker on painunut kaikkien ravi-ihmisten mieliin ja on tuttu nimi myös isommalle yleisölle. Legendan kuulumiset kiinnostavat varmasti ihmisiä.”

Kavionjälkiä-lähetyksen juontaa Hanna-Riikka Kaski, asiantuntijana nähdään Martti Ala-Seppälä. Hevosten taustajoukkoja haastattelevat Sara Perttunen ja Juha Jokinen. Ravilähdöt selostaa Marko Lähteenmäki.

 

Kavionjälkiä: St Michel Yle TV 2 -kanavalla sunnuntaina 21.7. kello 19–20.10


Ohjelman mahdollistaa Hevosurheilulehti Oy, jolla on Ylen kanssa sopimus tämän vuoden Kavionjälkiä-ohjelmista sekä etuosto-oikeus ohjelmaan kausille 2020–2021

 

Mikkelin Ravilauantai 20.7. kanavapaikalla 26 kello 15.15 alkaen!

 

Ravilauantaisin Toto75-kohdelähdöt esitetään Digitan antenniverkossa vapaasti vastaanotettavalla kanavalla 26 elokuun loppuun asti.

Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen.

Antenniverkon ulkopuolelle jääviä katsojia palvelee Veikkausen TotoTV, joka on käytössä maksutta kaikilla Veikkauksen etuasiakkailla.