Hyppää sisältöön

Suosikit hallitsivat Teivon Kavioliiga-lauantain päälähtöjä

Ava Di Alessia ja Hannu Torvinen nappasivat Tammakriteriumin voiton. Kuva: Maisa Hyttinen.

Ava Di Alessia ja Hannu Torvinen nappasivat vuoden 2022 Tammakriteriumin voiton. Kuva: Maisa Hyttinen.

Viikon Kavioliiga-ravit ravattiin Tampereen raviradalla Teivossa. Päivän päälähtöinä toimivat 3-vuotiaiden tammojen suurkilpailu Tammakriterium ja lämminveristen Suurmestaruusajo. Suosikit hallitsivat suurkilpailujen tapahtumia vakuuttavasti, kun Ava Di Alessia vei Tammakriteriumin ja Global Withdrawl Suurmestaruusajon.

Teivossa ravattiin lauantaina kaksi suurkilpailua, joista ensimmäinen 3-vuotiaiden lämminveristen Tammakriterium oli suosikin Ava Di Alessian näytös. Reippaasta matkavauhdista huolimatta tamma taisteli voitosta helposti loppuun saakka. Ava Di Alessian ohjastuksesta vastasi päivän tuplavoittaja Hannu Torvinen.

”Tämä on tosi kiva hevonen, että en yllättyisi, vaikka se olisi sitten syksyllä täällä toisessakin finaalilähdössä. Tämä on oikeasti tosi juoksija ja sillä on hyvät ominaisuudet kehittyä ihan huippuhevoseksi”, kommentoi ohjastaja Hannu Torvinen voittajaseremonioissa viitaten syksyn finaalilla 3-vuotiaiden lämminveristen suureen ikäluokkakilpailuun Kriteriumiin.

Ava Di Alessian valmentaja Hannu-Pekka Korpi oli tyytyväinen suojattinsa esitykseen. Heti puolitoistavuotiaana Korven valmennukseen tullut tamma näytti alusta asti juoksijalta. Kaksivuotis hiitessä Korpi tajusi, että hevonen menee oikeasti lujaa ja helposti.

”Hyvältä se näyttää ja menee todella helposti. Kyllä tämä pystyy tästä vielä vähän eteenpäin menemään. Tällä on ne hyvän hevosen ominaisuudet. Pääsee lujaa ja jaksaa mennä”, summasi valmentaja Hannu-Pekka Korpi.

Ava Di Alessian on kasvattanut Fire Circle Stable ja sen omistavat Fire Circle Stable & Hoopee Racing Oy. Tamman hoitaja on Karin Valesalu.

Global Withdrawal on Suurmestaruusajon sankari vuosimallia 2022. Kuva: Maisa Hyttinen.
Global Withdrawal on Suurmestaruusajon sankari vuosimallia 2022. Kuva: Maisa Hyttinen.

Teivon lauantaissa ravattiin myös toinen suurkilpailu lämminveristen Suurmestaruusajo, jossa jälleen suosikki hallitsi tapahtumia kiihdytyksestä maaliviivalle asti. Tämä hevonen oli 7-vuotias ruuna Global Withdrawl, jonka ohjastuksesta vastasi Santtu Raitala.

”Tämä on tosi hieno hevonen. Tässä on tosi monta oikein hyvää ominaisuutta ja se on hirveän kiva ajaa ja motivoitunut menemään. Lähtönopeus on aivan Euroopan eliittiä. Ainakin niillä avuilla hevonen pärjää pitkälle”, summasi Raitala voittajahaastattelussa.

Hevosen valmentaja Matias Salo seurasi lähtöä talliportilta hyvillä miettein, vaikka oma täpinä aina isojen kilpailujen seuraamisessa on. Luotto hevoseen piti kuitenkin valmentajalla päivän alusta loppuun saakka.

”Onhan se tietysti aina väkisinkin jonkunlainen yllätys, kun näin hienosti lähtee hevonen menemään. Mutta toisaalta hevonen on koko ajan pikkaisen parantanut ja siihen päälle ääretön vauhti, niin ei tämän vuoden esitykset sitten enää ole yllättänyt”, kommentoi Salo Global Withdrawlin tähänastista kilpauraa.

Global Withdrawlin omistaa Kokkolan Auto-Center Oy ja on kasvattanut Global Farm AB. Ruunan hoitajana toimii Aino Salo.