Hyppää sisältöön

Suomi on ravikansaa – Kuninkuusravit olivat vuoden tähänastisesti vierailluin ravitapahtuma Euroopassa

Kuninkuusravi yleisö kannustamassa

Kuva: Juho Hämäläinen

Kuninkuusravien viikonlopun yleisömäärä 45 625 päihitti myös kesäkuussa Ruotsissa ravatun Elitloppetin (35 951) ja koronarajoitusten vuoksi yleisömäärältään vielä tänä vuonna rajoitetun Prix d’Amériquen. Myös Euroopan raviliitto UET:n mukaan Kuninkuusravit olivat tähänastisista vierailluin ravitapahtuma Euroopassa. Kuninkuusravien medianäkyvyys  taas kasvoi alustavan arvion mukaan yli 35 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna*.

”Menestyksekäs Kuninkuusraviviikonloppu osoitti, että hevonen ja ravit vetävät edelleen. Suuret kiitokset Forssalle ja Pilvenmäelle sekä Pilvenmäen raviradan toimitusjohtaja Elina Hirvoselle, jonka lempeässä otteessa kymmenet vapaaehtoiset ja ammattitaitoinen tiimi saivat aikaan viihdyttävän ja urheilullisesti huippujännittävän tapahtuman, kertoo Hippoksen raviurheilujohtaja Tomi Himanka.

Kahtena edellisenä vuonna koronapandemia kuritti suurtapahtumia kaikkialla maailmassa, ja yleisön löytäminen tapahtumiin on vienyt aikaa myös Suomessa. Ennen koronapandemiaa vuonna 2019 Kuninkuusravit ravattiin Lahdessa, jossa yleisömäärä oli 59 000.

”Forssa osoitti, että pandemia ei muuttanut yleisön käytöstä Kuninkuusravien osalta niin lopullisesti kuin saatettiin pelätä. Tapahtuma huokui positiivista ravihenkeä ja yleisön eläytyminen huippuhevosten kesken käytyyn mittelöön oli käsin kosketeltavaa jopa televisiovastaanottimien välityksellä, Himanka tunnelmoi.

Ravit jatkuvat Kuninkuusravien jälkeenkin. Kavioliigakierros suuntaa lauantaina 6.8. Ylivieskaan Ruunakunkkareihin ja kesäraveja ravataan elokuussa vielä mm. Kaukosella, Kokkolassa, Lieksassa, Härmässä, Riihimäellä ja Vieremällä.

”Ravikesää on jäljellä koko elokuu ja syksyn kutkuttavat ikäluokkakilpailut ovat jo oven takana. Kuninkuusravien positiivinen imu ja mediahuomio antoivat varmasti jokaiselle raviradalle ja raviyhteisön jäsenelle taas uskoa työskennellä lajimme parissa”, Himanka kertoo.

Kuninkuusravien tunnelmaan pääsee sukeltamaan vielä jälkikäteen YLE Areenan Kavionjälkiä-lähetysten kautta.

*Alustava tieto, Meltwater digitaalisen uutismedian mediaseuranta 3.8.2022, luvut päivittyvät vielä jälkiuutisoinnin osalta.