Hyppää sisältöön

Suomi 100v SPHY ry:n kuukauden pienhevonen

Suomenpienhevosyhdistys julkaisee 110 vuotiaan suomenhevosen kunniaksi kuukauden pienhevosen vuoden 2017 ajan. Tammikuun pienhevonen on A.T. Musta-Ritari. Kuukauden pienhevonen julkaistaan jatkossa osana Mahdollisuuksien hevonen –juhlavuoden kuukausitiedotetta.

Tammikuu

A T Mustaritari


A.T. MUSTA-RITARI on 11-vuotias (s.-06), 143cm, kulomusta suomenpienhevosori.
i. V.P. Jehu, e. A.T. Nikkoliina, ei. A.T. Pikku-Nikko.

Ritari on kiltti, hyväntuulinen ja monipuolinen harrastuskaveri. Sen kanssa harrastetaan ja valmentaudutaan niin este- kuin kouluratsastuksessa. Mielen virkistykseksi käydään kärryttelemässä, välillä perässä voi olla myös kirkkoreki tai heinäkärrytkin. Myös uiminen on tämän oriin mieleen. Ripan lempipuuhiin kuuluu erityisesti hyppääminen. Esteitä se ei kyttäile ja varsinkin kisatilanteet saavat sen syttymään. Tämän hyvin käyttäytyvän oriin kanssa onkin mutkatonta lähteä valmennus- ja kisareissuille. Toistaiseksi kilpailtu on 1-tasolla re80cm ja heA-C. Ritarilla on kotona shetlanninponiruuna ystävänä, jonka kanssa se tarhaa ja laiduntaa. 

Ritari on 4-vuotiaana kantakirjattu II-palkinnolla P-suunnalle pistein 41. Ja se on jalostuskäytössä. Ritarilla onkin jo 13 jälkeläistä, joista vanhin on syntynyt 2009. 

Syksyllä 2016 osallistuimme Ritarin kanssa myös tv-ohjelman kuvauksiin. Erikoisliikemiehet-ohjelmassa nähdään alkuvuodesta jakso, jossa Ritari saa kyytiinsä itsensä Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Juha Perälän. Suomenpienhevosyhdistys netissä: www.suomenpienhevonen.fi