Hyppää sisältöön

Suomessa kasvatetut hevoset esillä kesän kansainvälisillä kilpa-areenoilla

Suomalainen hevoskasvatus on saanut positiivista, kansainvälistä huomiota läpi lajien. Ratsastuksen PM-kilpailuissa edusti monta suomalaiskasvattia. Kenttäratsastuksessa kenttähevoskasvattajat ovat saavuttaneet kaksi kovaa onnistumista. Lämminveriravurit kilpailivat menestyksekkäästi Bergsåkerin E3-finaaleissa.

Kaksi mielenkiintoista nimeämistä kenttäratsastuksen huippumaiden EM-jokkueisiin

st stacy
Sammaliston tallin kasvatti St. Stacy on valittu Saksan junioreiden EM-joukkueeseen. Kuva Jutta Koivula.
Hollannin junioreiden kenttäratsastuksen EM-joukkueeseen on nimetty Kirsi Lappalaisen kasvattama Lord Mayor. Toisen kenttäratsastuksen kärkimaan, Saksan, junioreiden EM-joukkueeseen on juuri nimetty suomalaiskasvatti St. Stacy. St. Stacy on Sammaliston kasvatti, jonka suomalainen kenttäratsastaja Ann-Niina Kiviniitty on ennen hevosen myyntiä nostanut kansainväliselle kahden tähden tasolle.


Hollanti ja Saksa ovat molemmat erittäin kovia kenttäratsastusmaita, joten suomalaiskasvattien voi odottaa taistelevan ratsastajiensa kanssa jopa mitaleista. St.Stacyn kasvattajan, Sammaliston tallin edustaja, Anneli Hakatie on nimeämisestä innoissaan.


- Upea suoritus  ja hienoa kuulla! Siellä (Saksassa) kilpailu on hirmuisen kovaa ja heillä on vahvaa hevoskasvatusta maassakin. Suomalainen hevonen on niin hyvä, että yltää sinne saakka ja tulee valituksi." St. Stacysta Hakatie kertoo,


- Hevosen taustalla on hyvää koulutusta, mutta myös suvussa on onnistumisen pohjaan vaadittava vahva tammalinja. Hevosessa yhdistyy se, mitä kenttähevonen tarvitsee, paljon hyvää esteverta, mutta myöskin liikkuvuutta.”

Lauantaina 1. heinäkuuta Ruotsin Bergsåkerin E3-finaaleissa pohjoismaiden parhaita 3-vuotiaita vastaan kilpailleet Callela Lisbeth ja Twist of Fate edustivat suomalaisia erinomaisesti. Callela Lisbeth kiri tammojen E3-finaalissa terävästi kakkoseksi ja Twist of Fate piti oriiden sekä ruunien E3-finaalissa kolmanneksi. 


Onnistumisia läpi lajien

Lauantaina 1. heinäkuuta Ruotsin Bergsåkerin E3-finaaleissa pohjoismaiden parhaita 3-vuotiaita vastaan kilpailleet Callela Lisbeth ja Twist of Fate edustivat suomalaisia erinomaisesti. Callela Lisbeth kiri tammojen E3-finaalissa terävästi kakkoseksi ja Twist of Fate piti oriiden sekä ruunien E3-finaalissa kolmanneksi. Myös ratsastuksen PM-kilpailuissa nähtiin Suomessa syntyneitä hevosia.