Hyppää sisältöön

Suomenhevosten R- ja P-suuntien jalostusarvostelukorotukset ja jälkeläispalkinnot anottava 4.2.2019 mennessä

Jalostusvaliokunta käsittelee vuoden ensimmäisessä kokouksessaan helmikuun puolivälissä suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten jalostusarvosteluluokkien korotukset ja jälkeläispalkinnot. Suomenhevosten ratsu- ja pienhevossuuntien jalostusarvostelupalkintojen korotuksista ja jälkeläispalkinnoista tulee toimittaa anomukset Suomen Hippokseen 4.2.2019 mennessä.

suomenhevonen

Jalostusarvostelupalkintoa voi korottaa kilpailusuorituksilla. Ratsusuunnalla kilpailutulokset tulee olla vähintään 3-tason kilpailuista ja pienhevossuunnalla vähintään 2-tason kilpailuista. Oriilla tulokset tulee saavuttaa enintään kahden kilpailukauden (kilpailukausi = kalenterivuosi) aikana. Tammoilla tulosten saavuttamiseen ei ole aikarajoitusta. Suuntakohtaiset kilpailutaso- ja -tulosvaatimukset löytyvät jalostusohjesäännön liitteestä 1, Suomenhevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseenkäyttö.

Jalostusarvosteltu hevonen voidaan palkita jälkeläispalkinnolla mikäli jälkeläisten jalostusohjesäännön mukaiset jalostusarvostelu- ja kilpailutulosvaatimukset täyttyvät. Hevosen ei tarvitse olla jalostusarvosteltu samalle suunnalle kuin mistä se palkitaan jälkeläispalkinnolla, vaan esim. juoksijasuunnan hevonen voidaan palkita ratsusuunnan jälkeläisistään. Suuntakohtaiset jälkeläispalkintovaatimukset löytyvät jalostusohjesäännön liitteestä 1, Suomenhevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseenkäyttö.

Jalostusarvosteluluokan korotusanomus

https://www.hippos.fi/files/11227/KTK-luokan_korottaminen_r-suunta_sh.pdf

Jälkeläispalkintoanomus

https://www.hippos.fi/files/11228/Jalkelaispalkintoanomus_r-suunta_sh.pdf

Jalostusohjesäännön liite 1 https://www.hippos.fi/files/17484/Jalostusarvostelu_ja_palkitseminen2019_lopullinen.pdf