Hyppää sisältöön

Suomenhevosten R- ja P-suuntien jalostusarvostelukorotukset ja jälkeläispalkinnot anottava 31.1.2020 mennessä

Jalostusvaliokunta käsittelee vuoden ensimmäisessä kokouksessaan maaliskuun alussa suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten jalostusarvosteluluokkien korotukset ja jälkeläispalkinnot. Suomenhevosten ratsu- ja pienhevossuuntien jalostusarvostelupalkintojen korotuksista ja jälkeläispalkinnoista tulee toimittaa anomukset Suomen Hippokseen 31.1.2020 mennessä. Juoksija- ja työhevossuuntien sekä lämminveristen ravihevosten jalostusarvosteluluokkien korotukset ja jälkeläispalkinnot käsitellään automaattisesti.

Jalostusarvostelupalkintoa voi korottaa kilpailusuorituksilla. Ratsusuunnalla kilpailutulokset tulee olla vähintään 3-tason kilpailuista ja pienhevossuunnalla vähintään 2-tason kilpailuista. Oriilla tulokset tulee saavuttaa enintään kahden kilpailukauden (kilpailukausi = kalenterivuosi) aikana. Tammoilla tulosten saavuttamiseen ei ole aikarajoitusta. Suuntakohtaiset kilpailutaso- ja -tulosvaatimukset löytyvät jalostusohjesäännön liitteestä 1, Suomenhevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseenkäyttö.

Jalostusarvosteltu tai rakennetarkastettu hevonen voidaan palkita jälkeläispalkinnolla mikäli jälkeläisten jalostusohjesäännön mukaiset jalostusarvostelu- ja kilpailutulosvaatimukset täyttyvät. Hevosen ei tarvitse olla jalostusarvosteltu samalle suunnalle kuin mistä se palkitaan jälkeläispalkinnolla, vaan esim. juoksijasuunnan hevonen voidaan palkita ratsusuunnan jälkeläisistään. Suuntakohtaiset jälkeläispalkintovaatimukset löytyvät jalostusohjesäännön liitteestä 1, Suomenhevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseenkäyttö.

Anomukset voi toimittaa esimerkiksi skannattuna sähköpostin liitteenä.

Jalostusarvosteluluokan korotusanomus R- ja P-suunta 

Jälkeläispalkintoanomus 

Jalostusohjesäännön liite 1

Lisätiedot ja anomusten toimitus:

Soila Lehmusvaara

soila.lehmusvaara@hippos.fi

p. 020 760 5253

Suomen Hippos ry

Tulkinkuja 3

02650 Espoo