Hyppää sisältöön

Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten varsanäyttelypalkkiot 2019 on maksettu 13.11.

Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten varsanäyttelypalkkiot 2019 on maksettu tänään 13. marraskuuta. Varsanäyttelypalkkiot ovat yksi osa hevoskasvatukseen kohdennettavaa tukea, joka maksetaan Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta.

Vuoden 2019 2-vuotiaiden valtakunnallisen varsanäyttelyn voittajaksi loimitettiin Mini Kööper

Määrärahan puitteissa I-palkituille varsoille maksettiin 190 € ja II-palkituille 85 € suuruinen palkkio. Lisäksi Valtakunnallisen varsanäyttelyn ikäluokkien viidelle parhaalle sijoittuneelle maksettiin sijoituksen mukaiset palkkiot 1500 € - 750 € - 500 € - 300 € - 200 €.

Varsan voi esittää näyttelyissä kerran kevät- ja kerran syyskaudella sekä lisäksi Valtakunnallisessa varsanäyttelyssä. Rahapalkkio maksetaan varsanäyttelysääntöjen mukaisesti parhaan tuloksen mukaan. Ruunavarsat voivat osallistua näyttelyyn, mutta niille ei makseta rahapalkkiota. Lämminverivarsa, jonka isä ei ole jalostusarvosteltu, ei ole oikeutettu rahapalkintoihin.

Ilmoita tilitietosi 1.12.2019 mennessä

Rahapalkinto maksetaan taholle, joka omistaa varsan näyttelypäivänä. Palkkiot on maksettu suoraan omistajan tilille, mikäli tilitieto on ilmoitettu Suomen Hippokseen. Jotta palkkio voidaan maksaa, tulee tilinumero ilmoittaa Suomen Hippokseen 1.12.2019 mennessä. Tämän jälkeen saapuneita ilmoituksia ei huomioida. Maksatus sulkeutuu vuoden vaihteessa ja tämän jälkeen kyseisiä palkkioita ei makseta. Palkkion saaja on itse vastuussa siitä, että tilitieto on toimitettu ajoissa.

Henkilökohtaisesti omistetun hevosen osalta tilitiedon voi ilmoittaa Heppa-järjestelmään Oma talli-tunnuksilla. Alaikäisen lapsen tilitieto tulee ilmoittaa kirjallisesti huoltajan allekirjoittamalla ilmoituksella. Yhteisomistuksen tilitieto tulee ilmoittaa kirjallisesti ja ilmoituksessa tulee olla kaikkien osapuolien allekirjoitukset. Tallinimen puolesta ilmoituksen allekirjoittaa edustaja.

Varsanäyttelysäännöt 

Tilinumeron ilmoituslomake