Hyppää sisältöön

Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten jalostusluokkien korotukset ja jälkeläispalkinnot

Suomen Hippoksen jalostusvaliokunta käsittelee vuoden ensimmäisessä kokouksessaan helmikuussa suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten jalostusluokkien (ent. kantakirjaluokat) korotukset sekä jälkeläispalkinnot. Juoksija- ja työhevossuuntien suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten osalta korotukset ja jälkeläispalkinnot myönnetään automaattisesti ilman anomusta.

Ratsu- ja pienhevossuuntien korotukset ja jälkeläispalkinnot tulee anoa

Ratsu- ja pienhevossuuntien hevosen omistajien tulee toimittaa jalostusluokan korotuksesta ja jälkeläispalkinnosta kirjallinen anomus Suomen Hippokseen. Nyt käsiteltävissä anomuksissa huomioidaan hevosen ja sen jälkeläisten jalostusarvostelu- ja kilpailutulokset, jotka on saavutettu 31.12.2016 mennessä.

 

Jälkeläispalkintojen anomuslomake 


Jalostusluokkien korotusanomus


Anomukset tulee toimittaa 25.1.2017 mennessä osoitteella Suomen Hippos ry/Soila Lehmusvaara, Tulkinkuja 3, 02650 Espoo. Myöhemmin saapuneita anomuksia ei huomioida.

 

Suomenhevosten uusi jalostusohjesääntö otettiin käyttöön 1.1.2016. Jalostusluokkien korotukset ja jälkeläispalkinnot myönnetään nyt ensimmäistä kertaa uuden jalostusohjesäännön mukaisesti. Huomioitavaa on se, että ensimmäistä kertaa pienhevosia voidaan palkita ratsastus- ja valjakkoajokilpailuissa saavutettujen tulosten perusteella. Pienhevossuunnan palkitsemisissa huomioidaan suoritukset vähintään 2-tason kilpailuista, kun taas ratsusuunnan hevosilla tulosten tulee olla vähintään 3-tason kilpailuista.

 

Uuden jalostusohjesäännön mukaan sekä ratsu- että pienhevossuunnalla oriilla palkintoluokan korotukseen hyväksytään kilpailutulokset kahdelta kilpailukaudelta entisen yhden sijasta. Tammoilla kilpailukausien rajoite on uudessa jalostusohjesäännössä poistunut kokonaan ja tulokset katsotaan koko kilpailu-uran ajalta entisen yhden kilpailukauden sijasta.

 

Tarkemmat jalostusarvostelusuuntakohtaiset palkitsemisvaatimukset löytyvät Suomenhevosen jalostusohjesäännön liitteestä 1

 

 

Kilpailukausi 2015

Suomen Ratsastajainliitto myönsi vuonna 2015 oikeuden järjestää 3-tason kilpailuissa luokkia, jotka olivat avoimia D-luvan lunastaneille kilpailijoille. Näistä kilpailuista ranking-pisteet menivät 2-tason listalle. Tästä syystä vuoden 2015 osalta ei näistä luokista saavutettuja tuloksia hyväksytä 3-tason kilpailutuloksiksi haettaessa hevosen jalostusarvosteluluokan korotusta tai jälkeläispalkintoa. Poikkeuksena ovat Prix de Suomen Hippos-luokista saavutetut tulokset, jotka hyväksytään 3-tason kilpailutuloksiksi, vaikka luokat olisivatkin olleet avoimia myös D-luvan lunastaneille kilpailijoille.