Hyppää sisältöön

Suomenhevosori Weikko juoksi uuden nelivuotiaiden kylmäveristen maailmanennätyksen

Weikko Mikkelissä 18.9.2023. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Härmäläisen Pekka Lillbackan kasvattama ja osaomistama suomenhevosori Weikko juoksi täysin ylivoimaiseen voittoon kauden avauksessaan Ruotsin Bollnäsissä tänään keskiviikkona uudella nelivuotiaiden kylmäveristen hevosten maailmanennätysajalla 19,9a/1640m.

Radalta 7 startannut Weikko otti rauhallisen lähdön jälkeen johtopaikan ja juoksi täysin omaan vauhtiaan maaliin saakka jättäen kilpailijat käytännössä loppusuoran mitan päähän.

Weikon suoritusta voisi kuvailla ainutlaatuiseksi, sillä aikaisempi ennätys 20,2a oli kirjattu kylmäveriselle Brenne Borkenille ja neljävuotiaiden suomenhevosten Suomen ennätys oli V.G. Voiton nimissä ajalla 24,2a.

Weikko ei ole hävinnyt vielä lähtöäkään urallaan. Viime vuonna se kilpaili kolmesti, joista kahdessa ori laittoi uusiksi Suomen ennätykset ottaen haltuunsa kaikki voimassa olevat 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien SE-tulokset.

Weikko on pohjoismaisen yhteistyön tulos: sen on kasvattanut härmäläinen Pekka Lillbacka  ja sen omistaa Lillbackan kanssa oriin norjalainen valmentaja Öystein Tjomsland, joka myös valmentaa oria tallillaan Ruotsissa.

Katso Weikon ME-voittojuoksu