Hyppää sisältöön

Suomen Ravivalmentajat ry perustaa stipendin aloitteleville valmentajille

Suomen Ravivalmentajat ry haluaa tukea valmentajiksi suuntaavia nuoria alkamalla jakaa Suomen Ravivalmentajien stipendiä. Ensimmäisen kerran stipendi luovutetaan vuoden 2020 ravigaalassa.

Nuorille ohjastajille uran alkua on tukenut muun muassa Salamakypärät-kilpailusarja. Suomen Ravivalmentajat ry haluaa antaa positiivista sysäystä myös nuorille ravivalmentajille. Kuva: Hippos/Ville Vuorinen
Suomen Ravivalmentajien stipendiä luovuttamaan ja ensimmäistä palkinnon saajaa valitsemaan on kutsuttu maanantaina 70-vuotta täyttänyt raviurheilun suurmies Pekka Korpi. Valitsijoiksi on tarkoitus kutsua jatkossakin arvostettuja alan ammattilaisia.

Nuorten ohjastajien tilannetta on saatu viimeisen vuosikymmenen aikana parannettua, kertoo Suomen Ravivalmentajien puheenjohtaja Tuomo Ojanperä. 

”Nyt on tarkoitus antaa positiivinen sysäys myös valmentajan uraa suunnitteleville, sillä olemme huolissamme nuorten ravivalmentajayrittäjien matalasta määrästä”, Ojanperä sanoo.

”Ravivalmentajan ammatti sitoo paljon pääomaa, toisaalta oppi ulkomaalaisen tunnustetun valmentajan luona olisi hyödyksi itse kullekin. Siksi emme halua sitoa stipendin käyttötarkoitusta etukäteen, vaan se voi olla palkittavan tilanteesta riippuen esimerkiksi opintomatka tai varustehankintoihin käytettävä lahjakortti."

Stipendin suuruus on ensimmäisellä kerralla 2000 euroa. Rahasumman lisäksi Ravivalmentajat ry toivoo palkinnon auttavan nuoria yrittäjiä myös sen tuoman julkisuuden kautta. 

Suomen Ravivalmentajat toivoo löytävänsä kumppaneita hyvälle asialle ja uskoo, että raviurheilun ympäriltä löytyy monia, jotka haluavat olla mukana turvaamassa lajin tulevaisuutta nuoria valmentajia tukemalla sekä kannustamalla.

Ensi vuonna 50-vuotta täyttävä Suomen Ravivalmentajat ry on heti perustamisestaan asti tukenut uusien yrittäjien kouluttautumista alalle. Siksi uusi palkinto on myös paluu juurille ja yksi asian pontevimmista ajajista on ollut viime viikolla 70-vuotisjuhliaan viettänyt Risto Airaksinen, joka suuntasi aikanaan yhdistyksen ensimmäisenä stipendiaattina Olle Goopin tallille Ruotsiin Jorma Oikarisen suunnatessa Saksaan.

Suomen Ravivalmentajien stipendi luovutetaan Ravigaalassa, joka järjestetään Tampereella Tampere-talossa lauantaina 18. tammikuuta 2020. Liput ovat nyt myynnissä >

Lisätiedot stipendistä:


Tuomo Ojanperä, puheenjohtaja, Suomen Ravivalmentajat ry
puh. 0500 597 478
puheenjohtaja@ravivalmentajat.fi
 
Antti Karhila, toiminnanjohtaja, Suomen Ravivalmentajat ry
puh. 050 482 1103
toimisto@ravivalmentajat.fi