Hyppää sisältöön

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiön nuorisostipendi nyt haettavissa

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö ry:n hallitus jatkaa hevostalouden nuorisotoiminnan tukemista myöntämällä nuorisostipendin hevosalan nuorisoyhteisöille tai nuorisokerhoille.

Edellytyksenä nuorisostipendin saamiselle on, että stipendiä hakeva taho on järjestäytynyt ja toimii jonkun hevosorganisaation alaisuudessa. Tähän mennessä nuorisostipendejä on myönnetty vuodesta 2000 lähtien lähes 30 nuorisoyhteisölle. Stipendien hakijat ja saajat ovat olleet pääasiassa Suomen Hippoksen valtakunnallisen nuorisotoiminnan alaisia nuorisokerhoja raviradoilla. Nuorisostipendiä voivat hakea hevosalan nuorisotoimintaa toteuttavat järjestäytyneet yhdistykset ja kerhot.


Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö ry on perustettu vuonna 1983. Säätiön perusti vuonna 1957 perustettu Suomen Raviurheilijan Liitto ry. Raviurheilijan Liitto perustettiin yhdessä silloisten valmentajien, hevosenomistajien ja muiden hevosihmisten toimesta ajamaan jäsentensä etuja.


1970-luvulla raviurheilun kasvun ja suosion huiman nousun vuoksi valmentajat ja muut hevosihmiset perustivat omat yhdistyksensä etujaan ajamaan. Näin syntyi Hevosenomistajien Keskusliitto ry ja Ravivalmentajat ry. Samasta syystä Ravihevoskasvattajain Säätiö perustettiin 1980-alkupuolella. Säätiön sääntöjen yksi tärkeä tehtävä on hevostalouden tukeminen. Niinpä Säätiön hallitus on katsonut hevostalouden nuorten toimijoiden avustamisen ja kaikenlaisen tukemisen tärkeäksi toimintamuodokseen.


Nuorisostipendihakemukseen tulee liittää mukaan:

  •         Selvitys yhteisön tai yhdistyksen toiminnasta
  •         Vuoden 2017 toimintasuunnitelma
  •         Kuvaus haettavan stipendin käyttötarkoituksesta


Nuorisostipendiä voivat hakea myös aiemmin nuorisostipendin saaneet yhdistykset ja yhteisöt. Hakemuksessa on mainittava yhdistyksen tai yhteisön nimi ja yhteyshenkilö, yhteystiedot, jäsenmäärä sekä yhdistyksen/yhteisön maksutiedot mahdollista stipendiä varten. Stipendit luovutetaan lauantaina 3.12.2016 Jyväskylän T76-ravien yhteydessä, stipendin saajille tiedotetaan tästä etukäteen.

Vapaamuotoiset hakemukset tulee osoittaa sähköpostitse Suomen Hippokseen
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi keskiviikkona 23.11.2016 klo 16 mennessä.

Lisätietoja hakemuksesta:

Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisovastaava
Suomen Hippos ry
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi 
P. 020 760 5246


Lisätietoja stipendistä ja Ravihevoskasvattajien Säätiöstä:

Heikki Kankainen
puheenjohtaja
Ravihevoskasvattajien Säätiö ry
P. 010 402 7183
heikki.kankainen@hankkija.fi