Hyppää sisältöön

Suomen paras ravihevonen Ranch Kelly kovassa seurassa Ranskassa sunnuntaina

Suomalaisen amatöörivalmentaja Anne Luttisen omistama ja valmentama huippuravuri Ranch Kelly jatkaa huikeaa Ranskan kiertuettaan sunnuntaina Bordeaux’n raviradalla Grand Prix du Sud-Ouest –suurkilpailussa. Lähdön voittajan tili kasvaa 90.000 eurolla.

RanchKelly1
Ranch Kelly (arkistokuva)


Tänä vuonna hurjaan iskuun noussut supertamma on voittanut useita suurkilpailuja Suomessa kuten Suur-Hollola –ajon. Kotimaisen suurkilpailukauden häämöttäessä loppua Luttinen lähti elämys- ja kilpailumatkalle Ranskaan. 10-vuotiaan suomalaistamman ensimmäinen Ranskan lähtö päättyi 31 500 euron arvoiseen ylivoimavoittoon maailmanennätysajalla.

Ranch Kelly kiihdyttää sunnuntain lähtöön radalta 1. Bordeaux’ssa tammaa ohjastaa sen luottokuski Hannu Torvinen. Vastaansa suomalaisvaljakko saa muun muassa maailman parhaaksi ruunaksi kutsutun Aubrion Du Gersin. Kymi Grand Prix’n Kouvolassa kesällä voittanut Aubrion Du Gers on ansainnut urallaan yli 2 miljoonaa euroa.

Ohjastaja Hannu Torvinen on odottavalla mielellä ennen Bordeaux’n lähtöä. –Viestittelen säännöllisesti Annen kanssa ja hän on kertonut kaiken menneen hyvin Ranch Kellyn kanssa edellisen lähdön jälkeen. Sunnuntaina on edellistä lähtöä kovempi vastus, mutta hevonen oli niin hyvä viimeksi, että hyvillä mielin lähden lähtöä ajamaan, Torvinen kertoo. Hän lentää Ranskaan lauantai-iltana.

Lähdössä on mukana 10 hevosta, joista suurin osa on entuudestaan tuntemattomia Torviselle. –Alan nyt opiskella vastustajien edellisiä lähtöjä videolta. Mutta toisaalta Ranskassa voi ajaa fiiliksen mukaan enemmän kuin esimerkiksi Pohjoismaissa, jossa vastustajien tunteminen on todella tärkeää, Torvinen toteaa.

Torvinen on saanut elää Ranch Kellyn tuhkimotarinaa tiiviisti Anne Luttisen ja hevosen omistavan Kelly’s Teamin kanssa. – Päällimmäisenä on aina onnellisuuden tunne Annen ja koko muun tiimin puolesta. Henkilökohtaisesti on tietysti hienoa päästä ajamaan suuria lähtöjä ulkomailla. Haluan kehittyä ohjastajaksi, joka voi lähteä minne tahansa maailmalle ajamaan hyviä hevosia, Torvinen kertoo.

Grand Prix du Sud-Ouest ajetaan sunnuntaina 14.10. Bordeaux’n raveissa Suomen aikaa noin klo 17.40.