Hyppää sisältöön

Suomen Mestarit Ernst Rivaldo ja Golda Apache

Kuninkuusravien sunnuntaina juostiin A- ja B-kategorian ponien Suomen Mestaruus-lähdöt. Ennakkogallupissa olleet yleisön suosikit pitivät pintansa.

Ensimmäisenä mestaruuslähdöistä juostiin B-kategorian ponien Suomen Mestaruus-lähtö, johon osallistui kaikkiaan 11 ponia. Viimeisimmässä hevosurheilun painoksessa kerrottiin Ernst Rivaldon ja Sanni Ihamuotilan kilpailun olevan yhdessä uran viimeinen, kun Ihamuotilassa lopetetaan poniraviurheilun harrastaminen. Ernst Rivaldo myydään uusille innokkaille harrastajille. Ernst Rivaldo valittiin myös ennen Kuninkuusraveja pidetyssä Gallupissa yleisön suosikiksi B-ponien lähdön osallistujista.


Sanni Ihamuotila ja Ernst Rivaldo ottivat voiton varmasti ennen Ernst Ravellia ja Ida Satamoa, kolmanneksi sijoittui Zlatan Nick ja Laura Mattila. Sanni Ihamuotilan kehusanat eivät meinanneet riittää lähdön jälkeen, kun hän omien sanojensa mukaan myös hieman haikean voiton jälkeen pääsi voittajahaastatteluun kommentoimaan ponin parhaita puolia. Kotiradallaan kilpaillut parivaljakko saikin tunteikkaan haastattelun jälkeen raikuvat aplodit.

ernst rivaldo 27 russ2
Ernst Rivaldon ja Sanni Ihamuotilan tie päättyy huipulla. Kuva: Hippola/Hanna Leppänen

Toiseksi lähdössä tuli Ernst Ravelli ja Ida Satamo, joilla on takanaan vasta neljä yhteistä kilpailua sen jälkeen kun poni ostettiin Ruotsista. Satamo on Salosta, mutta opiskelee tällä hetkellä Ypäjän Hevosopistolla ja syksyllä käynnistyy hänen toinen vuotensa hevosenhoitajan opinnoissa.  Kolmanneksi tullut parivaljakko on myös Ypäjältä, kun Zlatan Nickiä valmentaa Laura Mattila, vaikka poni onkin ruotsalaisomistuksessa.

Golda Apache ylivoimainen

A-kategorian ponien Suomen Mestaruudesta lähti kilpailemaan yhdeksän ponia, kun Bonny Bonanzadotter oli jäänyt pois. Parivaljakko Golda Apache ja Liisa Ihamuotila otti lähdön hallintaansa heti alkumetreiltä lähtien ja karkasi selkeään voittoon. ME-poni Golda Apache näytti hänkin parhaat puolensa uran päättymisen olevan myös hänen kohdallaan todennäköistä Ihamuotilan tyttärien keskittyessä jatkossa opiskeluihin.

golda apache2
Golda Apache tunnetaan kovien vauhtiensa lisäksi muhkeasta harjasta ja ryhdikkäästä olemuksesta. Kuva: Hippola/Hanna Leppänen

Toiseksi tullut Billy ja Emma Väre päättivät niin ikään kilpailu-uran menestyksekkäästi, kun ponin sekä omistaja-valmentaja-omistajan ikä tulee sääntöjen puitteissa vastaan. Vihtiläinen Väre luonnehtikin toista sijaa voitoksi ja oli 18-vuotiaan poninsa suoritukseen erittäin tyytyväinen. Billy teki 218 kilpailua käsittävän uransa toiseksi kovimman ajan ja jäi kaksi sekuntia kaksi vuotta sitten juostusta ennätyksestä. Kolmanneksi sijoittui seinäjokelaisen Mira Kaappolan ohjastama Smedens Rival. Smedens Rival sai toiseksin Suomen Mestaruus palkinnon tänä vuonna, kun sijoittui Aino Järvenpään ohjastamana shetlanninponien montén Suomen Mestaruus-lähdössä toiseksi juhannuksena Kokemäellä ajetussa kisassa.