Hyppää sisältöön

Suomen ikäluokan kärkitamma päättää kolmivuotiskautensa Kasvattajakruunussa Seinäjoella

Orimattilalaisen Tapio Perttusen valmentama Bosses Lady on tehnyt kolmivuotiskaudella ilmiömäistä työtä. Tamma on tienannut mojovat 117 900 euroa ja kilpaillut urheasti myös saman ikäisiä oriita ja ruunia vastaan.

T76 T Tammakriterium Bosses Lady_Perttunen seremonia tuuletus 0818 AdaPykäläniemi_Hippos_(1)
Bosses Ladyn taustajoukot ovat päässeet tänä vuonna juhlistamaan tamman voittoa jo kahdeksan kertaa. Kuvassa juhlitaan elokuun alun Tammakriterium-voittoa. Kuva: Suomen Hippos

Bosses Lady starttaa lauantaina 1. joulukuuta kolmivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-finaalissa Seinäjoella. Valmentaja Tapio Perttunen kertoo, että hevonen lähti palautumaan välierästä hivenen huonosti, minkä vuoksi se käytettiin eläinlääkärillä. Mitään mullistavaa ei löytynyt, ja tammaa on treenattu kotona välierän jälkeen normaalisti. Bosses Lady sijoittui toissa viikolla ajetussa välierässä kakkoseksi Anne Kankaan valmentaman Peanutsin jälkeen.

Bosses Ladyn unelmakausi saa valmentaja Perttuselta ansaittuja kehuja jo ennen vuoden viimeistä koitosta. Kasvattajakruunu-finaalin jälkeen tamma jää kilpailutauolle.

”Aivan mahtavan kaudenhan hevonen on tehnyt. Se on tosi loistava hevonen, varmasti yksi koko ikäluokan kärkinimistä”, Perttunen anoo.

”Ja kyllä se varmasti vielä kehittyy ensi vuodelle. Treenattu ollaan vasta sillä tavalla nätisti, ja kyllä ne hevoset vaan kolmivuotiskauden jälkeen vielä aina muuttuvat, menevät eteenpäin.”

Bosses Ladyn omistaa B. Lady Stable ja sen on kasvattanut Kalle Savo. Bosses Ladyn emä Lil Wonder on osoittautunut hyväksi periyttäjätammaksi. Siitä esimerkkinä on muassa Bosses Ladyn sisko, huippuravuri Bosses Lily. Ladya ja Lily ovat täyssiskoja, sillä niillä on myös sama isä, The Bosses Lindy.

Seinäjoella ravataan lauantaina myös kolmevuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-kilpailun finaali. Varsakunkku on uusi ennakkomaksullinen kilpailusarja nuorille suomenhevosille.

Perttusen tallista finaalissa nähdään tamma Suven Sametti.

”Siellä on kovia oriita ja ruunia vastassa, mutta hyvin on tämä tammakin mennyt”, Perttunen muotoilee. ”Odotan, että se sijoittuu kolmen tai neljän parhaan joukkoon.”

Perttusen mukaan Varsakunkku-kilpasarja on toivottu uudistus suomalaiseen ravikalenteriin.

”Se on tosi hieno homma. Kaikki suomenhevoset eivät ole niin varhaiskypsiä, mutta osa on, ja tämä saa aivan varmasti vielä lisää suosiota tulevaisuudessa”, Perttunen sanoo.

Seinäjoen ravipäivä päättyy kolmevuotiaiden lämminveristen oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-finaaliin. Kaksi välierää menivät kumpikin Tapio Mäki-Tulokkaan talliin, kun sekä Ronaldo Malibu että Mr Big Star ylsivät voittoihin. Välieräykköset saavat vastaansa muun muassa Erkki-Pekka Mäkisen tallin varsatähden Graceful Swampin. Se laukkasi välierässä, mutta paikkasi laukka-askeleensa hyvin ja ehti vielä nappaamaan finaalipaikan.

Sekä tammojen että oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-finaalissa voittajaa odottaa 30 000 euron ensipalkinto.

Seinäjoen lauantairavit ovat samalla Toto76-finaalikierrosravit, ja jännitystä löytyy päivän jokaisesta lähdöstä. Ravitapahtuma alkaa Seinäjoen Ravikeskuksessa kello 13.30. Päivän kaikkien lähtöjen lähtölistat löydät täältä.

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja
Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403

Jyri Saranpää
Toiminnanjohtaja
Seinäjoen Ravikeskus
jyri.saranpaa@seinajoenravit.net
0500 567 764