Hyppää sisältöön

Suomen Hippos, Suomen Ratsastajainliitto ja Ypäjän kunta kaipaavat edelleen lisätoimia Hevosopistolta

Ypäjän Hevosopiston omistajatahot suhtautuvat vakavasti syksyn aikana julkisuuteen nousseisiin henkilöstöasioihin. Osaomistajat Suomen Hippos, Suomen Ratsastajainliitto sekä Ypäjän kunta vaativat Hevosopistolta riippumatonta selvitystä sekä laajempaa toiminnan auditointia.

Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Suomen Hippoksen hallitus päätti 24.11.2020 kokouksessaan vaatia Hevosopistolta riippumattoman selvityksen tilanteesta, erityistilintarkastuksen ja sen jälkeen ylimääräisen yhtiökokouksen. Hevosopisto kutsui omistajat keskustelemaan tilanteesta, mutta Hippoksen hallituksen päätöstä ei ole muutettu saadun selvityksen perusteella.

Myös Suomen Ratsastajainliitto ja Ypäjän kunta vaativat riippumatonta selvitystä henkilöstön hyvinvoinnista sekä toiminnan laajempaa auditointia, eikä Hevosopiston omistajille 26.11. järjestetyssä tilaisuudessa antamat selvitykset ole muuttaneet edellä mainittujen omistajatahojen päätöksiä.

”Hevosopisto on hevosalalla tärkeä toimija, ja omistajina koemme erittäin tärkeäksi, että asiat saadaan selvitettyä. On kaikkien toimijoiden etu, että tilannetta päästään edistämään riippumattoman selvityksen pohjalta”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Sami Kauhanen painottaa.

”Ratsastajainliiton hallitus keskusteli alkuviikosta kokouksessaan Hevosopiston tilanteesta. Totesimme, että esitetty selvitys ei vastaa hallituksen tahtotilaa. Edellytämme, että tehdään aidosti neutraali, ulkopuolinen ja kattava selvitys, jota omistajatahojen edustus ohjaa ja saa siitä myös tulokset suoraan. Hallitus myös valtuutti minut käymään keskustelua muiden omistajien kanssa mahdollisten jatkotoimenpiteiden ja tahtotilan kartoittamiseksi”, Suomen Ratsastajainliiton varapuheenjohtaja Marjukka Manninen kertoo.

Hevosopiston tilanteesta on käyty tiivistä keskustelua omistajatahojen välillä ja kaikkien omistajatahojen kanta asiaan tullaan varmistamaan ensi viikon aikana. Omistajien esittämät toimenpiteet tarkentuvat siten viikon 51 aikana.

Lisätiedot:

Sami Kauhanen, toimitusjohtaja, Suomen Hippos
p.040-077 2469
sami.kauhanen@hippos.fi