Hyppää sisältöön

Suomen Hippos ry eläinsuojeluilmoitukseen johtaneesta tapauksesta

Suomen Hippos ry on tehnyt Porin ravien sunnuntain 17.12. lähdön 1 tapahtumista eläinsuojeluilmoituksen.

Eläinsuojeluilmoituksen taustalla on Porin 17.12.  ravien ensimmäisen lähdön tapahtumat. Tosi Innokas -nimisen hevosen ohjastaja Arto Kirvesoja käski ravikilpailusääntöjen vastaisesti hevostaan. Hänelle tuomittiin karkeasta ajotavasta sadan euron sakko ja ajokielto, joka on toistaiseksi voimassa. Ajokiellon aikana Kirvesoja ei voi toimia hevosen ohjastajana ravikilpailuissa.

Tapausta käsiteltiin Hippoksen kilpailuosastolla ja se tullaan ottamaan uudelleen käsittelyyn sääntövaliokunnassa. Hippoksen hallituksen puheenjohtaja ja hallitus tulevat tekemään toimenpiteitä, jolla hevosten asiaton kohtelu saadaan kokonaan loppumaan.

”Yksikin ylilyönti on liikaa. Suhtaudumme äärimmäisen vakavasti hevosen huonoon kohteluun, Antti Lehtisalo jyrähtää. Hevosen hyvinvointi on Suomen Hippoksen kaiken tekemisen perusta ja sitä valvotaan tarkasti. Porin tapauksessa ravikilpailusääntöjä rikottiin törkeästi. Sääntövaliokunta tulee helmikuisessa kokouksessaan käsittelemään tapauksen ja merkittävästi koveneva rangaistus on mahdollinen. Tällainen toiminta on yksiselitteisesti saatava loppumaan ja kehotan jokaista alalla olevaa tekemään työtä tämän päämäärän eteen, Lehtisalo vaatii.


Lisätietoja tapauksesta antaa,

Vesa Mäkinen
Ttoimitusjohtaja
Suomen Hippos ry
vesa.makinen@hippos.fi
Puh. 040 532 8923