Hyppää sisältöön

Suomen Hippos mukana Hevoset-messuilla 6.-7.4.

Hevoset-messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa jo 11. kerran 6.–7.4.2019. Ohjelma koostuu klinikoista, näytöksistä, rotuesittelyistä, tietoiskuista sekä tietysti kovatasoisista kilpailuista. Suomen Hippos on mukana messuilla tuottamassa esityksiä ja kertomassa raviurheilusta sekä hevoskasvatuksesta osastolla.

Santtu Raitala ja Tapio Mäki-Tulokas
Santtu Raitala ja Tapio Mäki-Tulokas ovat mukana sunnuntain keskustelupaneelissa. Kuva: Ville Vuorinen

Myös raviurheilu näkyy ja kuuluu Hevoset-messuilla. Suomen Hippoksen löydät osastolta A868. Osastolla esitellään muun muassa Suomen Hippoksen jalostuspalveluita sekä sähköisiä palveluita ja tutustutaan raviurheiluun ja katsotaan raveja yhdessä screeniltä.


Sunnuntaina Hippoksen osastolla on paikalla myös poni, joka on yleisön ihailtavana ja rapsuteltava koko päivän. Kävijät pääsevät koko viikonlopun ajan myös äänestämään suosikkiaan Raviliiga-hevosten joukosta! Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan kaksi Raviliiga-osuutta. Sunnuntaina nähdään myös Raviliiga SaiPan hevosen Royal Daten uran ensimmäinen lähtö Lappeenrannan raveista noin kello 16.30.

Ravikadulla on myös Teivon raviradan, Suomen Ravivalmentajien ja Hevosurheilu-lehden osastot. Teivon raviradan pisteellä voit pelata Veikkauksen ravipelejä, tutustua Teivon Raviliiga-hevosiin ja radan vuoden suurimpiin tapahtumiin. Lisäksi Ravikadun läheisyydessä on myös Lahden Kuninkuusravien osasto, jossa voi esimerkiksi tavata Kunkku-maskotin.

Sunnuntaina kello 11.15 Suomen Hippos ja Suomen Ratsastajainliitto järjestävät Hyvä hevostapa – ammattilaiset hevosen hyvinvoinnin asialla –paneelikeskustelun. Keskusteluun osallistuvat muun muassa ohjastaja Santtu Raitala ja valmentaja Tapio Mäki-Tulokas. Paneelikeskustelu järjestetään Black Horse –lavalla E-hallissa.

Sunnuntaina Hankkija-Areenalla Raviklinikassa kello 15.30 esitellään hevosen opettamista ajolle. Ääneen päästetään myös huippuohjastaja Hannu Torvinen, joka käy hetki hetkeltä läpi Ranch Kellyn SM-voiton ja kertoo mitä raviohjastajan tehtäviin kuuluu ennen lähtöä, sen aikana ja lähdön jälkeen. Sunnuntaina kello 16 areenalla nähdään jo perinteiseen tapaan 3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen varsanäyttelyn finaali. Messujen päätteeksi kello 16.40 esille pääsevät myös raviponit, jotka kilpailevat viime vuoden tapaan Poni Champion-tittelistä leikkimielisessä kilpailussa.

Messuviikonlopun aikana luovutetaan myös 10. kerran Vuoden Kavionjälki -tunnustus. Suomen suurimmassa hevosalan tapahtumassa oli vuonna 2018 ennätykselliset 17844 kävijää.

Suomen Hippoksen ohjelmanumerot sunnuntaina 7.4.


Klo 11.15-12.15 Hyvä hevostapa – ammattilaiset hevosen hyvinvoinnin äärellä, paneelikeskustelu Black Horse –lava, E-halli

Klo 15.30-15.55 Raviklinikka, Hankkija-Areena, A-halli

Klo 16.00-16.25 Valtakunnallisen varsanäyttelyn finaali, Hankkija-Areena, A-halli

Klo 16.40-16.55 Poniravit, Hankkija-Areena, A-halli

Koko messuohjelman Hevoset-messujen verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori, Suomen Hippos

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424