Hyppää sisältöön

Suomen Hippos korostaa vahvaa alueellista harkintaa yleisötapahtumien järjestämisessä

Raviratojen tulisi käyttää vahvaa alueellista harkintaa yleisötapahtumien järjestämisessä kasvaneiden koronavirustapauksien myötä, korostaa 24. marraskuuta kokoontunut Hippoksen hallitus. Lisäksi päätettiin, että 30.11. alkaen ravien varikkoalueelle pääsevät vain kilpailutoiminnan kannalta välttämättömät henkilöt.

Suomessa kasvaneet koronavirustapaukset ovat vaikuttaneet yleisötapahtumien järjestämiseen Uudenmaan alueella. Ravitapahtumien osalta Vermo Areena järjestää kilpailut ilman yleisöä 13. joulukuuta asti. Vermossa paikalle pääsevät vain ravikilpailuihin osallistuvat henkilöt sekä vaadittavat toimihenkilöt.

Uudenmaan lisäksi yleisötapahtumiin vaikuttavia rajoituksia valmistellaan myös muissa maakunnissa. Esimerkiksi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedotti sivuillaan 25. marraskuuta, että yhtymä neuvottelee tuolloin Aluehallintoviraston ja kuntien kanssa yleisötilaisuuksien yleisömäärien rajoittamisesta. Uusista suosituksista ja rajoituksista on tarkoitus tiedottaa vielä saman päivän aikana.

Suomen Hippoksen hallitus suosittelee nyt tapahtumajärjestäjien käyttämään vahvaa alueellista harkintaa yleisötapahtumien järjestämisessä. Suosituksen takana on ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden turvaaminen, sekä kilpailutoiminnan ylläpitäminen.

Hippoksen hallitus päätti kokouksessaan myös, että maanantaista 30. marraskuuta alkaen ravitapahtumissa varikkoalueet määrätään suljettaviksi muilta kuin kilpailuiden kannalta välttämättömiltä henkilöiltä. Mitään kulkua yleisöalueelta varikolle ei saa olla ja alueella ovat vain kilpailutoiminnan kannalta välttämättömät henkilöt.

valmentaja, hoitaja, autonkuljettaja, ohjastaja ja radan toimihenkilö. Esimerkiksi hevosten omistajat eivät pääse varikolle. Rajoitus on voimassa toistaiseksi ja Hippos tiedottaa tarkemmin, kun muiden kuin kilpailijoiden ja toimihenkilöiden liikkuminen tallialueelle on jälleen sallittua.

Järjestäjien tulee huomioida oman alueensa koronatilanne ja varmistaa, että kilpailijoiden tiloissa kuten esimerkiksi sisäänkirjoituksessa ja pukukopeissa, on turvallista liikkua.