Hyppää sisältöön

Suomen Hippos julkaissut uuden jalostustietojärjestelmän

Suomen Hippos tarjoaa uuden jalostustietojärjestelmän hevoskasvatuksen ja neuvonnan työvälineeksi sekä jalostusvalintojen tueksi.

Jalostustietojärjestelmässä voi tutkia yksilön polveutumista sekä tarkempia tietoja suvusta ja jalostusarvosta. Sivustolla on mahdollista tehdä testiparituksia haluttujen yksilöiden kesken ja tarkastella hevosen emälinjan sekä isän ja emänisän tuotoksia. Hevoskohtainen tietosivu ja testiparitukset kertovat tiedon yksilöiden sukusiitosasteista ja sukupuusta.

 

Sivuston tarjoamat työvälineet ovat avoimesti kaikkien käytössä. Etusivulta löytyvät myös ajankohtaiset jalostuksen ja kasvatuksen tiedotteet sekä uusimmat asiantuntija-artikkelit.

 

Jalostustietojärjestelmä on osa Suomen Hippoksen hevoskasvatuksen sähköisten palvelujen kehittämisen kokonaisuutta, jota osarahoitetaan maa- ja metsätalousministeriön MAKERA-rahoituksella.


Järjestelmää kehitetään edelleen käyttöönottovaiheessa ja uusia ominaisuuksia julkaistaan jatkossa. Mikäli huomaat sivustolla epäkohtia, ilmoitathan kehittämistarpeista Suomen Hippokseen.

 

Jalostustietojärjestelmä löytyy osoitteesta heppa.hippos.fi/jalostus


Jalostustietojärjestelmä

 

Lisätietoja ja kehitysehdotukset:

jalostusinformaatikko

Susanna Back

susanna.back@hippos.fi