Hyppää sisältöön

Suomen Hippos ja SRL kehottavat noudattamaan erityistä huolellisuutta Regumaten käytössä

Regumate Equine 2,2 mg/ml -oraaliliuosta käytetään tammoille kiiman estoon tai keskeytykseen sekä kiiman alkamisajan muuttamiseen. Regumaten ohjeellinen varoaika ravikilpailuissa on 28 vrk, ratsastuskilpailuissa sen käyttö on sallittu tammoille kiiman ehkäisyyn. Regumaten vaikuttava aine on altrenogesti, jonka valmistusprosessissa syntyy hyvin pieniä määriä trendionia.

Trendionin esiintymistä Regumate-valmisteessa ei voida täydellä varmuudella sulkea pois. Trendioni on anabolinen steroidi, jonka käyttö kilpahevosilla on kielletty. Anabolisten steroidien käyttö voi Pohjoismaissa johtaa elinikäiseen kilpailukieltoon. NEMAC (Nordic Equine Medication and Anti-doping Committee) suosittelee, että Regumatea tai muita altrenogestivalmisteita ei käytetä kilpailevilla hevosilla.

 

Suomen Hippos ja SRL suosittelevat noudattamaan erityistä huolellisuutta lääkkeen käsittelyssä, jos tallissa on kilpailevia hevosia. Hoitavan eläinlääkärin tulee tehdä huolellinen hoidon tarpeen arviointi, jos Regumatea käytetään kilpaileville hevosille. Lihan varoaikaan ei tule muutoksia, kun lääkettä käytetään valmisteyhteenvedon mukaisesti.


Lisätietoja: 

Reija Junkkari
asiantuntijaeläinlääkäri, Suomen Hippos
reija.junkkari@hippos.fi

puh. 020 760 5244
matkapuh. 040 3540338