Hyppää sisältöön

Suomen Hippos hyväksyttiin MTK:n yhteisöjäseneksi – MTK perustaa hevosalan edunvalvontaan keskittyvän hevosverkoston

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto on hyväksynyt valtuuskunnan syyskokouksessaan Suomen Hippoksen MTK:n yhteisöjäseneksi vuoden 2020 alusta lähtien. Samalla MTK päätti perustaa uuden hevosalan yleiseen edunvalvontaan keskittyvän hevosverkoston.

005 Oriit 2v laitumelle Ypäjä 2012
Keskiviikon syyskokouksessaan MTK päätti myös perustaa hevosverkoston, joka keskittyy hevostalouden yleiseen edunvalvontaan. Kuva: Hippos

Hevostalous on vahva osa suomalaista maaseutua ja maaseutuyrittäjyyttä, ja jatkossa Suomen Hippos ja Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK tekevät entistä tiiviimpää yhteistyötä suomalaisen maaseudun ja hevosalan elinvoimaisuuden sekä toimintaedellytysten vahvistamisessa.

Yhteisöjäsenyyden kautta tiivistyvä yhteistyö mahdollistaa monipuolisesti MTK:n kotimaisen sekä kansainvälisen verkoston hyödyntämisen hevosalan edunvalvonnassa.

Järjestöjen ja viranomaisten asiantuntijoiden hyvällä yhteydenpidolla varmistetaan, että hevosalan erityispiirteet tulevat huomioiduksi edunvalvontatyössä, joka kohdistuu hevosalaa koskevien säädösten valmisteluun.

Yhteisöjäsenenä Suomen Hippos saa MTK:n sääntöjen mukaiset luottamushenkilöedustajansa MTK:n valtuuskuntaan ja liittokokoukseen.

Keskiviikon syyskokouksessaan MTK päätti myös perustaa hevosverkoston, joka keskittyy hevostalouden yleiseen edunvalvontaan.

Hevosverkostoon valitaan edustajat Suomen Hippoksesta, Suomen Ratsastajainliitosta sekä ruotsinkielisestä tuottajaliitosta SLC:stä. Verkoston puheenjohtajaksi äänestettiin janakkalalainen Helena Halinen, ja varapuheenjohtajaksi lieksalainen Timo Ryynänen.

Lisätietoja:


Vesa Mäkinen, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja
puh. 040 532 8923
vesa.makinen@hippos.fi