Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen sähköisten palveluiden kehitystyö jatkuu

Muun muassa Mobiilihepan, sähköisen omistajanvaihdoksen sekä Kavioliiga-pistepörssien julkaisut ovat olleet kuluvan vuoden isoja harppauksia Suomen Hippoksen sähköisten palvelujen kokonaisuudessa. Haasteitakin on kohdattu, ja niiden selvittäminen on prioriteettilistalla kärkipäässä.

Mobiiliheppa

Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmässä sekä Oma Tallissa on viimeisen vuoden aikana julkaistu lukuisia uusia ominaisuuksia. Kätevästi mukana mobiililaitteissa kulkeva Mobiiliheppa ja sähköinen omistajavaihdos ovat olleet julkistuksista suurimpia, mutta lisäksi isoja edistysaskeleita on otettu esimerkiksi hoitajatietojen lisäämisessä ja muissa sähköisissä omistajapalveluissa, kuten erityisesti hevoskimppoja palvelevan automaattiviestijärjestelmän julkaisussa.

Suomen Hippoksen tietohallintopäällikkö Jukka Niskanen kertoo, että Heppa-järjestelmää kehitetään eteenpäin jatkuvasti.

”Pian pääsemme esittelemään sähköisen hallintaoikeuden siirron, eli jatkossa myös liisaukset ja hevosen vuokraukset voi tehdä sähköisesti Oma tallin välityksellä”, hän sanoo.

Kehitystyöhön kuuluu luonnollisesti myös kohdattujen ongelmien selvittäminen. Lahden Kuninkuusravien aikana havaittujen ongelmien syiden ratkomista jatketaan edelleen. Heppa-järjestelmä oli Kuninkuusravien aikana useamman kerran kokonaan

poissa käytöstä.

”Yksiselitteistä syytä tuon viikonlopun erittäin valitettaville tilanteelle emme tiedä vieläkään”, Jukka Niskanen sanoo. ”Heppa-järjestelmän kapasiteettia kasvatettiin etukäteen tulevaa suurta käyttäjämäärää varten hurjasti, käytännössä niin suureksi kuin pystyy. Sen olisi pitänyt kestää moninkertainen kuorma helposti.”

Ongelman lähde aiotaan saada selville.

”Olemme rakentaneet uuden testiympäristön kuormitustestejä varten. Toistaiseksi emme ole saaneet toistettua ongelmaa testiympäristössä, mutta sen eteen tehdään kovasti töitä”, Niskanen sanoo.

Jukka Niskanen muistuttaa samalla, että palaute ja kehitysideat Heppa-järjestelmään ja Oma Talliin liittyen ovat erittäin tervetulleita.

Lisätiedot:

Jukka Niskanen, tietohallintopäällikkö, Suomen Hippos

p. +358 400 600 280

jukka.niskanen@hippos.fi