Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen sääntövaliokunta antoi lausuntonsa Kenneth Danielsenin ja Vermon raviradan välisessä asiassa  

Suomen Hippoksen sääntövaliokunta antoi torstaina 27.1. lausuntonsa valmentaja Kenneth Danielsenin ja Vermon raviradan välisessä, Uudenmaan Upein -kilpailua koskevassa asiassa.

Danielsenin kilpailuun ilmoittamilla hevosilla (Dusktodawn Boogie ja Speedy Norwegian) ei ole ollut sääntöjen puitteissa osallistumisoikeutta Uudenmaan Upein -kilpailuun. Tästä syystä kilpailun järjestäjä on poistanut hevosten ilmoittautumiset Uudenmaan Upein -kilpailun karsintoihin ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Uudenmaan Upein on ennakkomaksullinen kilpailu vanhan Etelä-Suomen läänin alueella syntyneille hevosille ja kilpailulla on omat säännöt. Danielsenin valmentamat hevoset eivät ole syntyneet sääntöjen määrittelemällä alueella eikä ko. hevosista ole tästä syystä voinut maksaa kilpailuun liittyviä ennakkomaksuja.

Asiassa on riidatonta kilpailun järjestäjän kilpailusta antama puutteellinen informaatio Heppa-järjestelmässä. Sarjan yhteydessä tulee olla viittaus kilpailun sääntöihin. Tämä kilpailun järjestäjän antama puutteellinen informaatio ei kuitenkaan luo hevosille osallistumisoikeutta ko. kilpailuun. Tällä perusteella ei synny oikeutta korvaukseen ravikilpailusäännöissä mainittuun järjestäjän virheeseen perustuen.

Sääntövaliokunta on antanut asian tiedoksi valmentaja Danielsenille sekä Vermon raviradalle.