Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen ohjeistukset kokoontumiskäytäntöihin

Suomen Hippoksen hallitus on päättänyt, että kaikki Hippoksen järjestämät yli 10 hengen kokoukset ja tapaamiset siirretään, perutaan tai järjestetään etäyhteydellä 30.4.2020 asti.

Suomen hallitus suositteli torstaina 12.3. kaikkien yli 500 hengen yleisötilaisuuksien perumista toukokuun loppuun asti. Hippos noudattaa hallituksen linjauksia, ja kaikki ravit sekä jalostustapahtumat järjestetään toistaiseksi ilman yleisöä.

Hallitus ja myöhemmin myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelivat kokoontumisten järjestämisen suhteen harkintaa, minkä seurauksena Suomen Hippoksen hallitus on linjannut, että kaikki Hippoksen järjestämät yli 10 hengen kokoukset ja tapaamiset siirretään, perutaan tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteydellä 30.4.2020 saakka.

Hippos tiedottaa tälle ajalle suunniteltujen Hippoksen järjestämien kokousten osalta jatkotoimista suoraan osallistujille.

Hippos suosittelee samaa käytäntöä kaikille jäsenjärjestöilleen ja kehottaa jäseniään seuraamaan viranomaisten ohjeistuksia.

Ravit ajetaan tyhjille katsomoille


Ravien osalta Suomen Hippos jatkaa torstaina 12.3. linjatulla tavalla, eli ravit järjestetään kilpailukalenterin mukaisesti, mutta ilman yleisöä. Hippos seuraa tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja on valmis tekemään nopeitakin päätöksiä tilanteen muuttuessa.

”Ravikilpailuissa ihmiset eivät ole lähikontaktissa ja paikalla ovat ainoastaan hevosen kilpailemiseen liittyvät henkilöt, jotka toimivat hevosen kanssa samaan tapaan myös kotitallissa. Ulkotiloissa myös turvaetäisyyksiä on helpompi noudattaa. Näkemyksemme on, että tällä hetkellä järkevästi toimimalla voimme yhä mahdollistaa ravien ajamisen ja turvata näin tärkeän elinkeinon monelle ihmiselle”, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoo.

Ravikilpailuihin pääsy on rajattu ainoastaan hevosen valmentajalle, hoitajalle sekä autonkuljettajalle sekä kilpailupäivän ohjastajille. Kaikkea lähikontaktia kehotetaan välttämään.

Omistajille on tarjottu mahdollisuus seurata hevosensa suoritusta paikan päällä, mutta Suomen Hippos muistuttaa, että kaikki ravit on mahdollista seurata myös suorana television välityksellä. Veikkauksen TotoTV:n lisäksi C More sekä Ruutu näyttävät raveja suorana.