Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen muutoksenhakulautakunta kokoontuu käsittelemään 8.2. Vermon ravien lähdön 6 ajotaparangaistuksen

Hippos-logo

Suomen Hippoksen muutoksenhakulautakunta käsittelee ohjastaja Antti Teivaiselle Vermon raveissa keskiviikkona 8.2. lähdössä kuusi annetun ajotaparangaistuksen ravikilpailusääntöjen pykälän § 61:n nojalla.

Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö voi pykälän mukaan ottaa käsittelyyn annettuja rangaistuksia tai rankaisematta jääneitä tilanteita ja viedä asian suurkilpailuvalvojia kuultuaan muutoksenhakulautakunnan käsittelyyn.

Suurkilpailuvalvojien palaverissa todettiin sunnuntaina 12.2. yksimielisesti, että asia on syytä käsitellä muutoksenhakulautakunnassa, joka pyrkii kokoontumaan asian tiimoilta vielä tällä viikolla.

Ravikilpailusääntöjä muutettiin merkittävästi alkuvuonna 2022, eikä hevosta saa enää käskeä. Ajovitsaa ja ohjia saa käyttää vain kevyeen merkinantoon muutamia yksittäisiä kertoja lähdön aikana siten, ettei käyttöön liity erityistä voimaa. Kielletty ajotapa, ajovitsan sääntöjen vastainen käyttö ja sopimaton hevosen käsittely sekä niistä määrättävät rangaistukset on määritelty ravikilpailujen rangaistusmääräyksissä.

Lisätietoja:

Raviurheilujohtaja Jari Haanniemi, p. 040 623 5725 ja jari.haanniemi@hippos.fi