Hyppää sisältöön

Suomen Hevonen 2017-tapahtuma Teivossa 16. syyskuuta

Syyskuussa Teivon ravikeskuksessa juhlistetaan 100-vuotiaan Suomen ja 110-vuotiaan suomenhevosen juhlavuotta ilmaisella koko perheen tapahtumalla 16. syyskuuta kello 11-15.30. Tapahtuma on osa Suomi 100 –ohjelmaa ja se huipentuu vahvojen suomenhevosten jännittävään vetokilpailuun.

IMG 8077Suomen Hevonen 2017 –tapahtuman ja Maalaismarkkinat avaa kansanedustaja ja

hevosnainen Sofia Vikman.

 

Lapsille ohjelmasta löytyy muun muassa keppihevoskilpailut, talutusratsastusta, kärryajelua, harjaus- ja taputtelupiste sekä pukkivikellystä.

 

Näytöksissä esittellään hevosurheilun eri lajeja, muun muassa kouluratsastusta, esteratsastusta, valjakkoajoa, vikellystä sekä tietenkin raviurheilua. Vauhdikkaassa poniagilityssä julkisuudesta tutut henkilöt luotsaavat poneja temppuradan läpi. Tapahtuman yhteydessä on Tapparan ja Ilveksen Raviliiga-joukkueiden tapaaminen ja edellisen päivän huutokaupassa ostettujen varsojen esittely.

 

Perinteitä kunnioittavan vetokilpailun lisäksi päivällä nähdään Hämeen Eskadroonan sotilaallinen ratsastusesitys ja Niinisalon tykkivaljakon kunnialaukaus. Tapahtumassa on myös kengitysnäytös ja maalaismarkkinoilla tuotteitaan myyvät paikalliset kädentaitajat.

 

Tapahtuman yhteydessä pidetään Suomenpienhevosyhdistyksen shownäyttely suomenhevosille sekä Hämeen hevosjalostusliiton varsanäyttely (Hippoksen näyttely). Näyttelyt alkavat jo klo 9 ja näyttelyn paras hevonen valitaan iltapäivällä.

 

Aamupäivällä klo 10-12 on avoimet ovet Tampereen Hevosklinikalla ja päivällä yleisö pääsee tutustumaan ravitallin arkeen.


Toivotamme kaikki tervetulleeksi huikeaan hevostapahtumaan!

 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tampereen Ravirata Oy, Pohjois-Hämeen Hippos ry,

Hämeen hevosjalostusliitto ry, Hämeen Hevosenomistajain yhdistys ry sekä Suomen Ratsastajainliiton Hämeen aluejaosto. Shownäyttelyn järjestää Suomenpienhevosyhdistys.


 

Lisätietoja:


Teivon Ravikeskus

toimitusjohtaja Päivi Lehtonen, puh. 040 779 5583 · paivi.lehtonen@teivo.fi

Navigaattoriin osoite Ravitie 1, Ylöjärvi

 

Näyttelyihin ilmoittautuminen:

 

Shownäyttelyyn internetlomakkeella osoitteessa www.suomenpienhevonen.fi perjantaihin 25.8.2017 mennessä.


Hämeen hevosjalostusliiton / Hippoksen varsanäyttelyyn ilmoittautuminen viimeistään 1.9.2017 Heppa-järjestelmän kautta tai hameen.hevosjalostus@kolumbus.fi tai p. 0400-454840.