Hyppää sisältöön

Suomeen ravikokelasohjastajien EM-hopeaa – Iivari Nurminen jäi pisteen päähän voittajasta

Forssalainen Iivari Nurminen, 24, lähti ravikokelasohjastajien kilpailussa ratkaisevaan toiseen kilpailupäivään johtoasemasta. Nurminen johti kilpailua vielä ennen viimeistä osalähtöä, mutta laukka pilasi nuoren ohjastajan mahdollisuudet EM-kultaan. Kokonaiskilpailussa Nurminen palkittiin taitavien ajosuoritusten jälkeen EM-hopealla. Voiton vei lopulta vain yhden pisteen erolla Tanskan Kasper Foget. Kolmanneksi sijoittui Saksan Andreas Geineder.

Voittajakolmikko
Voittajakolmikko. Kuva Malin Kullberg

Sunnuntain ensimmäisessä osalähdössä Nurminen ohjasti hevosensa takarivistä aluksi johtavan rinnalle, mutta sai kierroksen jälkeen eteensä valjakon. Toisesta parista ulkoa Nurmisen hevonen punnersi kolmanneksi ja Nurminen jatkoi kokonaiskilpailun johdossa. Kolmannen osalähdön voitti Andreas Geineder.

Viimeisessä osakilpailussa Nurmisen hevonen jäi alussa takarivistä viimeiseksi ja lisäksi hevonen laukkasi pahasti heti ensimmäiseen kaarteeseen. Loppumatkasta tuli lisää laukkoja ja Nurmisen hevonen hylättiin. Viimeisen lähdön voitto meni Hollantiin.

Kokonaiskilpailun kilpailussa yhden voiton ja yhden kakkossijan ohjastanut Tanskan Kasper Foget sai 41 pistettä ja Nurminen 40. Suomalaisen sijoitukset neljässä osalähdössä olivat 2-2-3-x.

-      Viimeisen lähdön hevosen laukka harmittaa aika lailla, Nurminen myönsi kisan jälkeen. Juuri se hevonen tuntui ennen lähtöä kaikista varmimmalta ajokilta, ja sitten laukka tuli ihan yllättäen. Ihan kuin se olisi astunut jonkun kiven päälle. Tällä hetkellä harmittaa myös yhden pisteen ero kokonaiskilpailun voittoon, mutta en olisi voinut tehdä mitään toisin. Illalla hopeamitalikin tuntuu varmasti jo paremmalta.

Kokelasohjastajien EM-kilpailut järjestettiin Akbuzatin raviradalla Ufassa Kaakkois-Venäjällä. EM-kilpailuun osallistui alle 25-vuotiaita raviohjastajia 12 eri maasta.