Hyppää sisältöön

Suomeen kaksoisvoitto Elitkampenissa – Vitter ravasi Suomen ennätyksen ja kilpailuennätyksen 18,5a/1609m!

Solvallan Elitloppet -viikonlopun kylmäveristen pääkilpailussa saatiin suomalaisvoittaja ensimmäisen kerran sitten vuoden 2000. Vuonna 2000 suomenhevosista juhli Viesker ja tänä vuonna tämän poika Vitter. Mika Forss kannusti huippuoriin maalisuoran kamppailussa ohi johtaneen Jokivarren Kunkun ja kellot pysähtyivät Elitkampenin kilpailuennätykseen sekä SE-lukemiin 18,5a/1609m.

Vitter
Vitter
"Tästä lähdöstä puhuttiin paljon etukäteen, että tämä on se meidän suomalaisten lähtö. Onneksi pystyimme näihin odotuksiin vastaamaan. Voitto tuntuu todella hienolta tämän yleisön edessä, paikalla on paljon suomalaisia ja se tuntuu ja kuuluu. Vitterillä oli voimia jäljellä, mutta välissä oli lopussa tyhjiä ratoja ja marginaali jäi pienemmäksi, kun ori oli vähän laiska lopussa", Mika Forss iloitsi.

Foge
Mika Forss

Vitter teki uuden SE:n 18,5a/1609m ja kyseessä on myös Elitkampenin kilpailuennätys. Jalmari Svartin valmentama , Svart Stablen omistama ja Ravitalli Suuronen Oy:n kasvattama Vitter ansaitsi voitostaan 32 310 euroa. Toiseksi sijoittuneen Jokivarren Kunkun aika oli 18,6a. Molemmat oriit saivat kutsun Turun Kuninkuusraveihin ja niiden tähtäimessä on juhannuksen uusi kylmäverikilpailu Nordic King Härmässä.

Jamma
Jalmari Svart

Viikonlopun pääkilpailu Elitloppet päättyi ruotsalaisjuhliin. Ruotsalaisten suosikkiohjastaja Örjan Kihlström kannusti Stefan Melanderin valmentaman Nuncion johtaneen Un Mec d´Heripren rinnalta 3 000 000 kruunun voittoon tuloksella 09,2a. Resolve kiri toiseksi ja Un Mec d'Heripre oli kolmas.