Hyppää sisältöön

Suomalaisvarsat jäivät ilman menestystä Italiassa

Tuomas Korvenojan valmentama Lewis Ale ja Riina Rekilän valmentama Viking Grace edustivat torstaina sinivalkoisia värejä Italiassa Torinon raviradalla. Menestys jäi tällä kertaa haaveeksi.

LewisAle_voitto
Lewis Ale ja Tuomas Korvenja. Kuva lokakuun alussa ajetusta Kriteriumista. Kuva: Hanna Närhinen

Lewis Ale osallistui suurkilpailu Gran Premio Orsi Mangellin karsintaan, jossa oli jaossa paikat neljälle parhaalle varsalle samana päivänä ajettavaan finaaliin. Tuoretta Suomen Kriterium-voittajaa Lewis Alea ohjasti sen valmentaja Tuomas Korvenoja, joka myönsi tehneensä arviointivirheen lähtötilanteessa.

”Kun käänsin hevosen auton perään, se lähti vähän hyökkäämään, ja ajattelin, että en päästä sitä heti menemään, ettei se lähde ryysäämään. Mutta olisi pitänyt muistaa, että Italiassa lähtöauto lähtee kaasuttamaan kovaa alta pois. Hävisimme heti lähdössä 10–15 metriä. Sellaista ei tietenkään saisi tapahtua, se oli ihan selkeä virhe”, Tuomas Korvenoja kertoi lähdön jälkeen hevosen osaomistajan Pekka Kaidesojan välittämässä videohaastattelussa.

Korvenoja kertoi, että Lewis Alen meno tuntui tänään nihkeältä. Vaikeaksi menneen alun jälkeen hevonen vielä laukkasi lopussa.

”Ennen viimeistä kaarretta tuntui, että voimia on tallella ja että se ehtii vielä jonkun nokittaa. Mutta hevonen ei selvittänyt viimeistä kaarretta, ravi alkoi hukkua ja laukka tuli. Ei ollut kummallakaan paras päivä tänään, ei kuskilla eikä hevosella.”

Lewis Alen Orsi Mangelli -karsinnan vei Saksan Derby-voittaja Mister F Daag.

Lewis Alen kausi päättyi Orsi Mangelliin. Ori matkustaa nyt Korvenojan tallille Ranskan Normandiaan, missä se treenaa talvikauden kohti nelivuotiskauden haasteita.

Riina Rekilän valmentama ja ohjastama Viking Grace juoksi tammojen Orsi Mangelli Fillyssä. Hämeenkyröläisvalmentajan hevosen kilpailu päättyi hylkäykseen laukan vuoksi. Kolmivuotiaiden tammojen kisan voitti Erik Bondon valmentama Zona Dan.

Lisätietoja:

Hanna Laakso, tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403